Politika

Megállapodás Oroszországgal: Szijjártót pofán röhögték az oroszok, ő meg boldogan reklámozza ezt

nyugatifeny.hu

Így értelmezik Putyinék a kölcsönösséget.






Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással — közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára hétfőn feltöltött videóban.

 

Ezzel szemben Oroszország csak a negatív PCR-teszttel rendelkező magyarokat engedi be.

 

Szijjártó Péter Isztambulba utazása előtt, a reptéren adott nyilatkozatában emlékeztetett: az orosz kormány néhány héttel ezelőtti döntésének megfelelően, Oroszország újra megkezdte az üzleti és turisztikai vízumok kiadását magyar állampolgárok számára. Ennek egyetlen feltétele az, hogy

a kérelmező rendelkezzen negatív PCR-teszttel.

 

A miniszter hozzátette: a kölcsönösség elve alapján az eddigi, üzleti célú utazások mellett keddtől a turisztikai célú beutazást is engedélyezik orosz állampolgároknak, amennyiben megkapták az oltást.

 






A magyar gazdaság szektorai közül a turizmus szenvedte el a legnagyobb kárt a világjárvány miatt életbe lépő korlátozások miatt — emelte ki Szijjártó Péter, hozzáfűzve: az oroszok körében Magyarország mindig kedvelt célországnak számított, és azzal, hogy a beoltott orosz turisták újra ellátogathatnak Magyarországra, a szektor nagy segítséget kap.

 

(Kérdés, hol van a kölcsönösség abban, hogy a beoltott orosz állampolgárok korlátlanul jöhetnek Magyarországra, az odautazáshoz a magyaroknak azonban PCR-tesztet kell csináltatni, nem elég az oltás — a szerk.)

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top