Politika

Teljes káosz: Halvány gőze sincs a Médiahatóságnak, hogyan kéne alkalmazni a melegellenes törvényt

nyugatifeny.hu

Mintha nem is az alkalmazás lenne a célja, hanem valami egész más.






Nagy a káosz a melegellenes törvény néven elhíresült jogszabály médiaszabályozással foglalkozó részei körül. Az illetékes szervek szabályosan lebénultak, a helyzet felbecsülhetetlen károkat okoz reklámügynökségeknek, szerkesztőségeknek, tévéknek, és öncenzúrához vezethet — írta hétfőn a Magyar Narancs.

 

A lap a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot (NMHH) is megkereste: ott jelenleg azt vizsgálják, hogy a 2014-ben ebben a témában kiadott ajánlást érinti-e a jogszabályváltozás.

 

„A Médiatanács a vizsgálat lezárultával megteszi a szükséges és indokolt lépéseket az ajánlás megváltozott jogszabályi környezettel való összhangjának biztosítása érdekében”

— írták.






 

Amíg viszont ez a döntés nincs meg, a műsorszolgáltatóknak maguknak kell kitalálni, melyik műsor milyen besorolást kapjon, hiszen erre jelenleg érvényes NMHH-ajánlás nem létezik.

 

A melegellenes törvény úgy lépett életbe, hogy a részletszabályok a hatályba lépéskor nem voltak ismertek — hívja fel a figyelmet a Népszava. Ebből következik, hogy a jogszabály célja valójában az öncenzúrára sarkalló üzenet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top