Politika

Eltiltotta egy évre a kormányhivatal Mészáros Lőrinc vadászati cégét

hvg.hu

A Sára Botond vezette kormányhivatal tette listára a céget.






 

Nem szervezhet utazásokat egy évig a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft. – írja az Mfor.hu. A céget a fővárosi kormányhivatal tiltotta el a tevékenységtől, amit az egykori fideszes józsefvárosi polgármester, Sára Botond kormánymegbízott vezet.

 

Azt egyelőre nem tudni, mi áll a döntés hátterében, a Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft. a listán viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodákkal szerepel együtt. Erre a listára került fel korábban a Robinson Tours, amely pandémia miatt tavaly májusban becsődölt. Az Mfor szerint az eddigi gyakorlat azt mutatta, főleg fizetésképtelenség miatt lehet felkerülni a listára, azt viszont nem tartják valószínűnek, hogy ebben az esetben is erről lenne szó. Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben.

 

A VÉRT Vadászati Kft. főtevékenysége a vadgazdálkodás, de utazásszervezés és utazásközvetítés is szerepel a tevékenységeik között. A bélmegyeri vadászkastélyban és az alcsútdobozi vadászházban luxusszállásokat is kínálnak.






 

A cég korábban azzal került a hírekbe, hogy 2016-ban a hosszú évek óta jelen levő vadásztársaság helyett ifjabb Mészáros Lőrinc által frissen megalakított társaságához kerültek a vadászati jogok. A helyi vadászok perre mentek és mivel már az összes itthoni jogorvoslati lehetőség kimerült, az utolsó hírek szerint a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhatnak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top