Politika

Gyurcsány Ferenc: “7+1 dolog, amit a Pegasusról tudnod kell!” (+videó)

nyugatifeny.hu

Ezért lapítanak Orbánék.


8 perces videót töltött fel Youtube-csatornájára Gyurcsány Ferenc, amelyben a Pegasus-szoftverrel kapcsolatos kérdéseket válaszolta meg.

 

A DK elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy jelenlegi tudomásunk szerint az Európai Unión belül Magyarország az egyetlen olyan ország, amely vásárolt a szoftverből; egyúttal arra is rámutat, hogy a szoftvert kizárólag az állam vásárolhatja meg.

 

Gyurcsány azt is elmondta, hogy amennyiben normálisan, rendeltetésszerűen használják őket, az ilyen programok védhetnek is minket, például a terroristáktól.

“De hát egy picit olyan ez most, mint a kommunista idők alatt: használja ez a kormány mindenki ellen, akiben ellenfelet lát”

— fogalmazott a pártelnök. Ezután áttért gyakorlati kérdésekre, elmondta például, hogy a program pontosan hogyan kerül a telefonokra: használták például az Amazon egy biztonsági rését a behatolásra, de ugyanígy egy WhatApp-hívás is elegendő ahhoz, hogy a készüléket megfertőzzék.

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akárki telefonjába be tudnak hatolni anélkül, hogy az illető ebben közreműködne.

 

A videóból további kérdésekre is választ kapunk, például hogy tudunk-e védekezni a szoftver ellen (nem), vagy hogy miképp lehet hozzájutni a Pegasushoz (magánemberként sehogy, mivel ezt államoknak adják el).


 

A DK elnöke azt is elárulja, honnan tudhatjuk, hogy lehallgatnak minket, arra a kérdésre pedig, hogy miként lehet, hogy a kormány nem tudott a lehallgatásokról, azt felelte:

“Sehogy. Nem véletlen mismásol a kormány”.

 

A videót itt tudod megnézni:
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top