Politika

Kőkemény ötvenes évek: Novák Katalintól is sok ez a töménységű agitációs propaganda

nyugatifeny.hu

Az mikor jön, hogy túlteljesítettük az ötéves tervet?


A családtámogatások kibővítésével párhuzamosan nő a családalapítási kedv és nő a házasságkötések száma — közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton az MTI-vel.

 

Novák Katalin a közleményben felidézte: a nemzeti kormány tíz éve a családok támogatását tekinti egyik legfőbb céljának, mert a családokat a nemzet alapkövének tekintik.

 

A családtámogatások folyamatosan bővülnek, egyre több pénz marad a családoknál, biztosabb a megélhetés, kevesebb az akadály az otthonteremtés és a gyermekvállalás előtt — sorolta a miniszter.

 

Hozzátette: az Európai Unióban 2010-hez képest Magyarországon növekedett a legnagyobb mértékben a házasságkötések száma és

a gyermekvállalási kedv is.

 

A magyar családpolitika iránti nemzetközi érdeklődés is folyamatosan nő — fogalmazott Novák Katalin, aki szerint bár a pandémia mindenki életét megnehezítette, a családalapításhoz, gyermekneveléshez adott kormányzati segítségbe vetett bizalom nem rendült meg.

 

Ennek elsősorban az az oka, hogy — szemben a baloldallal — a polgári kormány egy családtámogatást sem szüntetett meg, kiszámíthatóságra és tervezhetőségre törekszik — indokolta a miniszter.

 

(A családi pótlék összege 2008 óta egyetlen fillérrel sem nőtt — a szerk.)

 

Hozzátette: Európában a magyar kormány fordítja a legtöbbet a családokra, a GDP közel 5 százalékát.


 

Bizakodásra ad okot, hogy Magyarországon 1986 óta nem házasodtak annyian össze, mint most, a házasságok ráadásul stabilabbnak is mutatkoznak, a válások száma 1962 óta nem volt ilyen alacsony — írta Novák Katalin.

 

Nőtt az emberek családba vetett hite: a házasságkötések száma csaknem kétszeresére növekedett 2010 óta, miközben 37 százalékkal kevesebben váltak el, a gyermekvállalási kedv közel 24 százalékkal nőtt — folytatta a miniszter.

 

A KSH legfrissebb adataira hivatkozva Novák Katalin azt írta: az év első hat hónapjában 31 765 pár kötött házasságot, ez a szám 18,6 százalékkal, 4991-gyel több az egy évvel korábbinál, és 31,9 százalékkal több, mint 2019 első hat hónapjában, amikor 24 088 pár kötött házasságot.

 

A miniszter szerint ebben szerepe lehet annak is, hogy Magyarországon az európai országokhoz képest korábban volt elérhető a védőoltás, hamarabb lehetett megszüntetni a védelmi intézkedések jelentős részét, így

az esküvők megszervezése is könnyebb volt.

 

A kormány a gazdasági növekedés eredményeit továbbra is a családokra kívánja visszafordítani — fogalmazott.

 

Hozzátette: a kormány terve az, hogy ha sikerül a gazdasági növekedést 5,5 százalék fölé emelni, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszafizetik az idén befizetett adójukat az átlagbér szintjéig.

 

Erről a lehetőségről a nemzeti konzultációban is várjuk a véleményeket — írta a miniszter.

(via mti) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top