Politika

Orbán Viktor tanácsadója ledobta az atombombát: “Nem mindig a miniszterelnök akarata érvényesül”

(kiemelt kép: Magyar Hírlap)

Hosszan bizonygatta, hogy a Fidesz nem vezérelvű.

A Fidesz nem vezérelvű, nem mindig Orbán Viktor akarata érvényesül — mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az Indexnek.

 

„Él egy hamis toposz a Fidesszel kapcsolatban, miszerint hierarchizáltan, vezérelvűen működik. Ez egyáltalán nincs így.

Az érveknek igenis súlya van.

Még fiatal vagyok, sokat kell tanulnom, sok esetben mások érvei jobbak, mint az enyémek, ezt el kell fogadnom. De az, hogy kinek az álláspontja érvényesül, a miniszterelnöké vagy valamelyik másik szereplőé, attól függ, hogy ki tud jobban érvelni.

Egy pezsgő és rendkívüli módon élénk, szakkollégiumi karakterű, intellektuális döntéshozatali rendszer az, amelyben részt vehetek”

— fogalmazott, hozzátéve, hogy a vitákban nincs a partnereknek könnyű dolguk, mivel

„az a tapasztalat és éleslátás, amivel a miniszterelnök rendelkezik,

nem egyik napról a másikra szedhető fel”.

 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a miniszterelnök napi munkáját három kulcsszereplő segíti: Rogán AntalGulyás Gergely és Bordás Gábor.

“Rogán Antal a kabinetfőnöki és a kommunikációs feladatok ellátásának a felelőse. Gulyás Gergely a többi kormányzati szereplő felé lát el közvetítő és szervező feladatokat. Az adminisztratív munkákra pedig van egy jó értelemben vett csúcsbürokrata, most Bordás Gábor tölti be ezt a pozíciót”

— mondta erről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top