Politika

Hatalmas bejelentést tett Dobrev Klára: Lesz európai minimálbér (+videó)

nyugatifeny.hu

Két és fél éve küzdenek ezért.

Lesz európai minimálbér — jelentette be Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

 

Az Európai Parlament alelnöke közölte: az EP zöld utat adott annak az előterjesztésnek, amely garantálja azt, amiért a DK képviselői két és fél éve harcoltak.

 

Dobrev emlékeztetett: 2019-ben az EP-választásokon azt mondta, az egyik legfontosabb cél, hogy legyen szabályozása az európai minimálbérnek, sokan azt gondolták, hogy ez csak egy üres kampányígéret.

 

Az elmúlt két és fél évben rengeteg munka, megbeszélés, éjszakába nyúló viták után most végre zöld utat kapott az európai minimálbér.

 

“Megérte, mert hiszek abban, hogy

az Európai Unióban nem lehetnek másodrendű állampolgárok”

— fogalmazott Dobrev Klára, hozzátéve: a magyaroknak is járnak ugyanazok a jogok és ugyanazok az életkörülmények, mint a tőlünk nyugatabbra élőknek.

 

Ezért hatalmas eredmény, hogy az Európai Parlament szakbizottsága elfogadta az európai minimálbért szabályozó jogszabályt.

 

Dobrev elmondta: ez az első lépés, erről még a plenáris ülésen szavazniuk kell a képviselőknek.

 

Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy Orbán Viktor és a Fidesz az elmúlt két és fél évben minden lehetséges fórumon és módszerrel próbálta megakadályozni, hogy ez a szabályozás megszülessen.

 

Dobrev Klára abban is biztos, hogy Orbánék a következő hónapokban is mindent megtesznek majd, hogy az Európa Tanácsban megakadályozzák a jogszabály elfogadását.

 

A DK politikusa szerint ez a politika egy teljes tévedés:

szembemegy a magyarok érdekeivel.

 

A magyaroknak ugyanis az az érdeke, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak.

 

Éppen ezért van még egy nagyon fontos feladatunk — mondta. Hozzátette: ennek a feladatnak az egyik részét ők az Európai Unióban el fogják intézni, amit ígértek, megtartják.

 

A másik feladat jövő áprilisban leváltani Orbán Viktort.

 

A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top