Politika

Szerbiában megnézték, milyen vakcinát kaptak az oltás ellenére meghalt betegek: Döbbenetes az eredmény

nyugatifeny.hu

Ijesztő adatok.

Szerbiai Oknyomozó Újságírók Központja (Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, CINS) 79 ellátóhelyhez fordult közérdekű adatigényléssel, hogy kiderítsék, milyen arányban vannak oltottak és oltatlanok a szerbiai kórházba került betegek és áldozatok között.

21 intézettől kaptak végül adatot, azonban azok egybehangzóan mutatják: túlnyomó többségében oltatlanok kerülnek kórházba, náluk alakulnak ki a legsúlyosabb tünetek és esnek áldozatul a koronavírusnak.

 

A belgrádi Szerbiai Klinikai Központ Fertőző és Trópusi Betegségek Klinikája szeptember 9. óta rögzíti, hogy a kórházban fekvő koronavírussal fertőzött betegeket beoltották-e vagy sem. Szeptember 15-ig bezáróan kb.

50 covidos beteget vettek fel, akiknek a fele volt beoltva, többnyire Sinopharmmal.

 

A valjevói kórházban az év elejétől összesen több mint 2000 ember került kórházba a fertőzéssel október 24-ig. A kezeltek 22 százaléka meghalt: itt 16,1 százalék volt oltott.

 

A vranjei kórházban az év elejétől szeptember közepéig több mint 1800 ember kényszerült kórházi kezelésre. A legtöbben nem voltak beoltva, és az elhunytak között is majdnem mindenki oltatlan volt.

 

Az Uzicei Közegészségügyi Intézet szerint a járásban az év elejétől július végéig valamivel kevesebb mint 2300 beteg került kórházba. Június végéig

509 ember halt bele a koronavírusba, ebből 15 személy volt beoltva – mindannyian Sinopharmot kaptak.

 

A Sabac-i Általános Kórház nem válaszolt a CINS megkeresésére, a Sabaci Közegészségügyi Intézet adatai szerint augusztus 18-tól október elejéig 51 beteg halt meg ebben a kórházban a járvány miatt — 33 oltatlan mellett 18 oltott esett áldozatul (16 Sinopharm, 2 Szputnyik V.)

 

A Pozareváci Általános Kórházban év elejétől szeptember 15-ig az összes beteg körülbelül 25 százaléka volt beoltva, az időszakban bekövetkezett összes haláleset több mint 95 százaléka oltatlanokkal történt.

 

A szombori Dr. Radivoj Simonović Közkórház az év eleje óta ellenőrzi, hogy melyik beteg van beoltva és melyik nincs. A vírus következtében itt 207 ember halt meg, közülük mindössze 6 fő kapott valamilyen vakcinát, közülük 5-en a Sinopharmot, 1 ember pedig a Pfizert.

 

A Vajdasági Tüdőbetegségek Intézete március 10-e óta gyűjti az adatokat, ebből pedig az derül ki, hogy a 94 áldozatból 80 oltatlan volt, 16 viszont kapott immunizációt (14 fő Sinopharmot, 1 Szputnyikot, 1 AstraZenecát)

 

A Ćuprija Általános Kórház adatai azt mutatják,

a 18 áldozatból 13 kapott a kínai készítményből,

3-an Pfizert vettek fel, 2 fő pedig Szputnyikot.

(napi.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top