Belföld

Megtiltották, hogy bezárjanak vagy rövidebb ideig legyenek nyitva a benzinkutak

Ha egy benzinkút üzemeltetőjét szabálysértésen kapják, a bezárt kút 30 kilométeres körzetében kijelölnek egy másik üzemeltetőt, amely ideiglenesen átveheti a kutat.

 

 

Szombat este a Magyar Közlönyben megjelent a részletes szabályozás a november 15-től, hétfőtől érvényes 480 forintos üzemanyagár-befagyasztásról.

A rendelet szerint, ha a benzinkút az előző három hónapban forgalmazott benzint és gázolajat, erre a következő három hónapban is köteles, nem zárhat be magától. Viszont, ha két napnál tovább nem árulják a megjelölt üzemanyagokat, akkor kötelező üzemszünetet tartaniuk.

A jogszabály úgy fogalmaz: “köteles üzemszünetet hirdetni az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője, ha a fogyasztókat az Árrendelet szerinti termékekkel kiszolgálni 7 napon belül nyitvatartási idejében összesen 48 órán keresztül nem tudja. Az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője más okból üzemszünetet nem hirdethet”.

Szabálysértés esetén első körben 100 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki, ismételt jogsértésnél pedig egy naptól fél évig terjedő időszakra be is zárathatják az üzemeltető összes kútját.

A rendelet szerint a bezárt kutak 30 kilométeres körzetében ilyenkor kijelölnek egy másik üzemeltetőt az üzemanyag-ellátás biztosítására, az épület és a tárgyi eszközök is ideiglenesen a kijelölt szolgáltatóhoz kerülnek, amely árulhatja is a kúton található árukészletet.

 

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top