Politika

Szijjártónak felforrt az agyvize: Csúnyán odaszólt a migráció pártiaknak

nyugatifeny.hu

Korán kelt a külügyminiszter, komoly érvekkel indította a napot.



A magyar külügyminiszter csütörtökön egy reggeli jelentéssel indította a napot Isztambulból. Mint írta, tegnap késő este telefonon beszélt Zbigniew Rau kollégámmal, barátommal, Lengyelország külügyminiszterével.

 

Szijjártó Péternek van egy jó híre: már jól van, felgyógyult, hétfőn újra egymás mellett ülnek Brüsszelben a Külügyek Tanácsán. Ami viszont nem jó hír szerinte, hogy

továbbra is komoly illegális migrációs nyomás alatt áll Lengyelország keleti határa.

„Szegény lengyel barátaink most közvetlenül is átélik azt, ami a mi esetünkben gyakorlatilag hat éve folyamatos jelenség, vagyis illegális migránsok fittyet hánynak szabályainkra, törvényeinkre, a szuverenitásunkra és tömegével akarják megsérteni országaink határait.

 

Világosan kell beszélni: a határsértés bűncselekmény, az arra való felszólítás is az, az embercsempészetről már nem is beszélve.

Magyarország teljes szolidaritásáról biztosítottam lengyel kollégámat,

megköszöntem neki azt, hogy a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát.

 

A lengyel határőrök ezekben az órákban és napokban nemcsak Lengyelországot, hanem egész Európát védik mint ahogy a magyar határőrök is hazánk déli határát.

 

Mindazon brüsszeli politikusok, akik az elmúlt hat évben migráció párti álláspontot képviseltek, napirenden tartották a kötelező letelepítési kvótát és megtagadták a forrásokat a határokat védő országoktól, most el kellene menjenek a lengyel-belorusz határra, és

jó mélyen el kellene szégyellniük magukat”

– írta Szijjártó.



 

forrás





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top