Politika

Bíróság mondta ki: Nyilvánosságra kell hozni az Orbánék által szándékosan eltitkolt adatokat

nyugatifeny.hu

Nem fognak neki örülni.

Fővárosi Törvényszék ítéletet hozott a kormányzati tulajdonú Országos Kórházi Főigazgatóság által visszatartott járványügyi adatok ügyében. Az ítélőtábla úgy döntött,

nyilvánossá kell tenni a járványadatokat, amelyeket az OKFŐ ez idáig visszatartott, mert azok alapvető fontosságú információk.

 

Az elsőfokú ítélet szerint tavaly szeptembertől idén márciusig bezárólag nyilvánosságra kell hozni, kórházanként mennyi koronavírus-fertőzöttet ápoltak az intézményekben, és közülük mennyit az intenzív osztályokon. Egy másik ítéletben már rendelkeztek arról, hogy a márciusi és áprilisi adatokat is közölni kell.



 

A kormány ez idáig sem kórházanként, sem összesítve nem közölt arról adatokat, hogy hányan fekszenek intenzív osztályokon. Ezen információkat csupán néhány alkalommal közölték, és csak külön kérésre. Az ítélet jogerőre emelkedése esetén

kiderülhet, milyen volt a kórházak leterheltsége intézményenként,

és mennyien feküdtek intenzív osztályokon a fent említett időszakokban.

(444.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top