Politika

Szorul a hurok: Elrendelték a nyomozást a fideszes polgármester mutyijai miatt

(kiemelt kép: Balázs Zoltán/Facebook)

Ő az, aki hirtelen meggazdagodását a rengeteg lottónyereménnyel indokolta.

Mi is beszámoltunk arról tavasszal, hogy Balázs Zoltán kompolti polgármester a helyiek szerint az utóbbi időben feltűnően meggazdagodott, amit ő úgy magyarázott meg a Blikknek, hogy 2020-ban többször is nyert a lottón.

 

A polgármesternek azonban más is van a számláján:

a lakók távollétében Kompolton márciusban ledózeroltak egy lakóházat, amelyet addig egy háromtagú család használt.

 

A dózerolást Balázs Zoltán rendelte el, ám arról előzetesen nem tájékoztatta a lakókat. A házban a megelőző évben egy helyi roma nő, Szűcs Georgina lakott gyermekével és élettársával, aki egy Pest megyei városban kapott munkát, ezért elutazott Kompoltról.

 



A szomszédaitól tudta meg március 9-én, hogy Kossuth Lajos utcai házát lerombolták.

 

Most a kompolti önkormányzat roma projektjeinek ügyében rendeltek el nyomozást, erről Hadházy Ákos tudósított Facebook-oldalán:



Nyomozást rendeltek el a kompolti önkormányzat roma projektjeinek ügyében. Mit ad Isten, ennek a falunak a polgármestere az a Balázs Zoltán, aki azzal magyarázta a feltűnő gazdagodását, hogy sorozatosan szerencséje van a lottón.

Ha már a magyar bűnüldözés is hajlandó nyomozni egy Fideszhez jól bekötött önkormányzat ügyében, akkor ott legalábbis

alapos gyanúnak kell lenni.

Az ügyhöz két megjegyzés:

– Itt is a sok-sok faluba kiszórt, romák oktatására és életkörülményeinek javítására szánt pénzekről van szó. A gyanú szerint – mint oly sok más helyen – sokkal kevesebb dolog épül meg, mint amit a projekt leírásában vállaltak, másrészt az oktatásokból, programokból nem nagyon lesz semmi, inkább csak aláíratják a résztvevők listáját a “jelenlevőkkel”.

– Fontos tanulság: a helyi közösség is tud eredményesen küzdeni a helyi politika megtisztulásáért. Ebben az esetben olyan sok bizonyítékot gyűjtöttek elszánt honfitársaink, hogy

a hatóság nem tudta lesöpörni a feljelentést.

Hogy végül lesz-e vádemelés, az persze kérdés, de az ügynek akkor is komoly politikai üzenete van.



 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top