Politika

A Európai Bizottság elkezdte előkészíteni a jogállamisági mechanizmus alkalmazását Magyarországgal és Lengyelországgal szemben

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus megindításával kapcsolatos levelet küld a pénteken a magyar és a lengyel kormánynak – számolt be róla a Politico bizottsági forrásokra hivatkozva.

 

A Bizottság a bíróságok függetlenségével és az uniós jog tiszteletben tartásával kapcsolatos kérdésekkel fogja megkeresni a lengyeleket, míg a magyar kormánynak a közbeszerzések tisztasága és a korrupciós kockázatok kapcsán kell majd választ adnia Brüsszelnek. Mindkét országnak két hónap áll rendelkezésére a válaszadásra.Ezzel a levéllel formálisan ugyan még nem indul meg az eljárás, azonban a mostani lépéssel lehetővé válik, hogy az Európai Bíróság döntése után rögtön megindulhasson a tényleges eljárás.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top