Politika

A magyarok évek óta erre várnak: elkezdődött Orbán végjátéka, az EU sarokba szorította a jogállamisági mechanizmussal

Kép forrása: Reuters

A Politico újságírói megszerezték a leveleket, amiket az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus beindítása előtt küldött ki. Így derült ki, hogy

Gert-Jan Koopman költségvetési főigazgató 16 kérdést intézett a magyar hatóságokhoz.

Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt években többször előfordult, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálatot kezdett egy Magyarországot érintő ügyben, mire a magyar kormány inkább kivonta az adott projektet az uniós finanszírozás alól, és a hazai költségvetésből fizette ki.

A brüsszeli lap szerint a levél kitér a Balaton-környéki fejlesztésekre, utalva azokra az aggodalmakra, melyek szerint Orbán Viktor barátai és rokonai kaptak uniós támogatásokat a térségben. Az EB azt kéri a magyar kormánytól, hogy

közölje a balatoni projektek finanszírozására fordított uniós forrásokból származó összegeket, és nevezze meg az uniós agrártámogatások tíz legnagyobb magyarországi kedvezményezettjét is, továbbá kitértek az Országos Bírósági Hivatal elnökének túlhatalmára, és érdeklődnek a ferihegyi repülőtér visszavásárlásáról is.


A Politico szerint a levél a jogállamisági mechanizmus előzetes lépése. Orbán Viktor egészen ideig bízhatott abban, hogy nem dobják le rá az uniós atomot a választások előtt, de mostanra minden reménye szertefoszlott a magyar miniszterelnöknek. Felelősségre fogják vonni az országot megkárosító Fidesz bandát!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top