Politika

Kásler Miklós: a vakcina már májusban rendelkezésünkre állt, mégsem cselekedtek az emberek

Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha az átoltottság elérte volna a 80-90 százalékot, lényegesen könnyebb helyzetben lennénk most – mondta el egy videón az emberi erőforrások minisztere. 

 

A szükséges vakcina mennyiség már májusban rendelkezésünkre állt. Ha az átoltottság elérné a 80-90 százalékot, lényegesen könnyebb helyzetben lennénk most a járvány elleni küzdelemben – mondta Kásler Miklós legújabb videóinterjújában, amelyben beszámolt a Népjóléti Bizottság és a Kulturális Bizottság éves meghallgatásán elhangzott tényekről, valamint az ellenzéki képviselők viselkedéséről is.

„Magyarország szerezte be leghamarabb azt a vakcinamennyiséget, amellyel át lehetett volna oltani az egész népességet. Ez a vakcinamennyiség már májusban rendelkezésre állt. Ha az átoltottság elérte volna a 80-90 százalékot, lényegesen könnyebb helyzetben lennénk most”

– mutatott rá Kásler, aki azt is kiemelte, hogya  járvány első fázisában Magyarország a legjobb eredményeket produkálta Európában, gyorsan és célirányosan lépett.

 

Kiemelte: Magyarország indította el a harmadik oltást Európában először, és a legelsők között van a legifjabb korosztályok oltását tekintve is. Ezen túlmenően elmondtam azt, hogy milyen tudományos eredményeink vannak, aminek a lényege az, hogy minden vakcina hatásos, amit alkalmaztunk- emlékezett vissza a bizottsági meghallgatásokra a miniszter.

 

Magyarország indította el a harmadik oltást Európában először és a legelsők között van a legifjabb korosztályok oltását tekintve is, továbbá kiemelte, hogy milyen tudományos eredményeink vannak, aminek a lényege az, hogy minden vakcina hatásos Magyarországon, amit alkalmaztunk.

 

A tárcavezető a vakcinák hatásvizsgálatával kapcsolatban hozzátette: „az első után három-négy hónappal a védettség 7 százalékra, a második oltás után a védettség 50-60 százalékra esik vissza minden korosztályban. Ezért kell a harmadik oltást beadni.


A harmadik oltással a védettség ismét 90 százalék fölé emelkedik. Ezek nem víziók, nem fikciók, hanem tudományosan bizonyított tények. Teljesen egyértelművé teszik, hogy oltakozni kell, és megmagyarázzák azt is, hogy miért feltétlenül szükséges a harmadik oltás”

– magyarázta Kásler Miklós.

 

Az EMMI minisztere az interjúban kitért a várólisták helyzetére is. Elmondta, hogy a várólistákon értelemszerűen nem szerepelnek a sürgősségi ellátásra szoruló, a daganatos és a keringési betegségben szenvedő betegek. 

 

Ha további járványügyi korlátozások nem lesznek, akkor a csípő- és térdprotézisműtéteket háromnegyed év alatt el lehet végezni –  tisztázta a miniszter. Azokra a támadásokra, amelyek szerint a járvány ideje alatt daganatos betegek diagnosztikái maradnak el, úgy reagált, hogy tipikus tudatlanságból vagy tájékozatlanságból eredő tévedés, az onkológiai szűrések és az onkológiai diagnosztika összekeverése.

A diagnosztikát minden egyes esetben el kellett végezni, ami azt jelenti, hogy tünettel és panasszal rendelkező embereket ki kellett vizsgálni

– szögezte le Kásler.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top