Politika

Dobrev Klára: Orbánék szándékosan akadályozzák a valódi rezsicsökkentést, ez kiderül az EU-nak benyújtott tervezetből (+videó)

nyugatifeny.hu

Itt a bizonyíték.

Az Orbán-kormány meg akarja akadályozni az önrész nélküli panel- és társasház-felújítási programot — mondta Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján kedden.

 

Dobrev szerint azért, hogy a NER az uniós támogatásokat továbbra is a sajátjai gazdagodására tudja fordítani.

“Az elmúlt években megtanultuk, csak azok az értékes uniós támogatások, amelyek közvetlenül az embereket szolgálják”

— fogalmazott. Az Európai Parlament alelnöke felhívta a figyelmet, hogy az Európai Uniónak a magyar kormány által benyújtott helyreállítási terv

nem tartalmaz energiahatékonysági vagy épületfelújítási tervezetet.

 



Hozzátette: a rendelkezésre álló források kevesebb mint 10 százalékát fordítaná épületfelújításra a kormány a tervezet szerint, holott a valódi rezsicsökkentést ezekkel a felújításokkal lehetne garantálni — mondta.

 

Dobrev Klára felháborítónak tartja, hogy míg Orbán a péntek reggeli propagandainterjúkban folyamatosan válogatott szidalmakkal illeti az ellenzék energiapolitikáját, valójában ismét ő az, aki csúfos kudarcot vallott.

 

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy a valódi rezsicsökkentést az uniós forrásokból finanszírozott, önrész nélküli panelprogram jelentené.

“Orbánék most erre mondanak nemet, és ezzel minden évben súlyos tízezreket vesznek a ki a magyarok zsebéből”

— fogalmazott. Csak az épületfelújításokkal 16 százalékkal lehetne csökkenteni az összes energiafogyasztást Magyarországon — hívta fel a figyelmet Dobrev Klára.



 

Éppen ezért az új kormány önrész nélküli panel- és társasház-felújításba kezd majd.

 

A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top