Politika

Szél Bernadett ismét jogerősen pert nyert a kormánnyal szemben

Kiemelt kép forrása: Szél Bernadett Facebook-oldala

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köteles kiadni a kért dokumentumokat. 

Szél Bernadett a Facebookon osztotta meg, hogy jogerős bírósági döntés mondja ki, hogy ki kell adnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény hatásvizsgálati dokumentumait.

 

A független országgyűlési képviselő azt követően fordult közérdekű adatigényléssel az egészségügyi tárcához, hogy

 „egy nap alatt átnyomták” a parlamenten azt a jogszabályt, „aminek következtében idén tavasszal 4 ezer szakdolgozó hagyta el az egészségügyet”.

 

A minisztérium azonban megtagadta a kérést döntés-előkészítésre hivatkozva, így a képviselő a bíróságig ment. A testület első- és másodfokon is jogosnak találta Szél Bernadett kérését.


„Az Emmi azzal az abszurd érveléssel próbálkozott a bíróságon, hogy azért nem köteles kiadni az adatokat, mert az adatigényléskor még veszélyeztette volna az adatok kiadása a későbbi döntések meghozatalát. Csakhogy időközben már megszülettek azok a rendeletek, amikre hivatkozott, így a bíróság az anyagok kiadására kötelezte a minisztériumot”

– fogalmazott Szél Bernadett.

 

A képviselő arra számít, hogy a dokumentumokból egyértelműen ki fog derülni, „teljes vakrepüléssel szervezte át a kormány az egészségügyet a járvány kellős közepén, nem számolva a betegellátásra gyakorolt hatással.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top