Politika

Videóval: Ingyenes tesztelést követel a DK, miután kiderült, hogy Orbánék 5 milliárdnyi lejárt tesztet dobnak a kukába

nyugatifeny.hu

Nyugat-Európában egyszer sem kell fizetni a tesztekért, nálunk háromszor is.

Követeli a Demokratikus Koalíció, hogy a kormány legalább a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé az emberek számára — jelentette be Kálmán Olga, a DK politikusa online sajtótájékoztatóján szerdán.

 

Beszámoltunk arról, hogy közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt tesztet selejtez le az állam, ez pedig további 200 millió forintba kerül az adófizetőknek.

 

A Jelen írta meg, hogy az Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ) különböző fajta, nagyjából 5 milliárdot érő PCR-tesztek megsemmisítésével bízta meg a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft.-t.



 

Kálmán Olga felhívta a figyelmet: egy éve pereskedik azért, hogy megtudja, hol vannak a közpénzből vásárolt PCR-tesztek.

“Kiderült, hogy jelentős részük raktárban porosodik”

— fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy hónapokkal ezelőtt is követelte: bocsássák ingyen a magyarok rendelkezésére az ő pénzükön vásárolt teszteket, de hiába.

 

“Ma pedig már tudjuk: ezeket a kormány inkább bezúzza, mint hogy egyetlen darabot is odaadjon belőle az embereknek”

— mutatott rá.

 



A DK azt követeli, hogy a kormány legalább a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé — mondta.

 

Hozzátette: a világ szégyene, hogy elköltünk ötmilliárd forintot Covid-tesztekre, majd hagyjuk, hogy lejárjanak, és megsemmisítjük őket. Kiemelte: mindeközben a magyarok

darabonként közel 20.000 forintot költenek az ilyen tesztekre.

 

Hozzátette: Nyugat-Európában egyszer sem kell fizetni a tesztelésért, ám Magyarországon az emberek háromszor is fizetnek:

fizetnek a kormány által beszerzett tesztekért, azok megsemmisítéséért, de fizetnek azokért a tesztekért is, amelyekre nekik van szükségük.

 

Kálmán Olga arra is felhívta a figyelmet, hogy európai viszonylatban ráadásul mi vagyunk a legkevesebbet tesztelő ország.



 

A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top