Politika

Az orosz titkosszolgálat beavatkozik a magyar belpolitikába?

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/David Sinclair

A főpolgármester a Városháza ügy kapcsán nyíltan megvádolta az orosz hírszerzést, hogy az hozta össze a botrányt, melyet Orbán Viktor megpróbál Karácsony lejáratására felhasználni.

Nincs Városháza ügye, a Rahimkulov család üzleti akciójának tárgyalásaiból vágtak össze “bizonyítékokat” a kormánypárti “lakájmédiában”- állította Karácsony Gergely. Aki szerint a Rahimkukov család akcióját egészen felülről, Putyin környezetéből engedélyezhették.

 

Az öreg Rahimkulov a Gazprom budapesti képviselője volt, és ebből alapozta meg vagyonát, mely jelenleg is a legnagyobb Magyarországon. A papa visszatért Oroszországba, de két fia itt maradt, és a háttérben fontos szerepet játszik a magyar gazdasági életben.

 



Már Bajnai Gordon egykori kormányfő is emlegetett titkosszolgálati módszereket a Városháza ügy kapcsán, de akkor még a magyar titkosszolgálatra gondoltak legtöbben. Most viszont a jóval erősebb orosz titkosszolgálatot vádolta meg Karácsony Gergely. Aki azt mondta, hogy a Rahimkulov család “ezer szállal fonódik össze a nemzeti együttműködés rendszerével, és kapcsolatai Oroszországban egészen Putyinig érnek” azt a látszatot keltette mintha meg akarná venni a Városházát. Ezzel nyilvánvalóan Orbán Viktor politikai céljait szolgálták.

 

Szijjártó orosz kitüntetése

 

A magyar külügyminiszter, aki felügyeli a hírszerzést, nemrég kapta meg a Barátság Érdemrendet Putyin elnöktől.

 



Az orosz és a magyar titkosszolgálatok kapcsolatairól értelemszerűen semmi biztosat nem lehet tudni. Az orosz tanácsadók csak a rendszerváltáskor távoztak, de a hálózat maradt. Karácsony leleplezése arra vonatkozhat, hogy a hálózat pénzügyi hátterét a Rahimkulov család óriási vagyona jelenti. A putyini-orbáni gyakorlat szerint az oligarchák vagyona csak látszólag az övék. Valójában a hatalom pénztárát jelentik. Amennyiben egyik vagy másik oligarcha megfeledkezik erről, akkor titkosszolgálati módszerekkel kikészítik esetleg meg is ölik. Hodorkovszkij volt erre a leghíresebb példa Oroszországban, ahol egy pillanat alatt vált belőle dollár milliárdosból szibériai fogoly miután összeugrott Putyinnal.

 

Karácsony Gergely is célzott arra, hogy szívesen hallgatna meg egy bizalmas telefonbeszélgetést Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc között. Erre egyelőre nincs lehetőség, de a jövőben lehet.

 

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök jelöltje úgy próbálná meg leleplezni a nemzeti együttműködés rendszerének korrupciós hálózatát, hogy hatalomrajutása után alulról felfelé indulna a vizsgálat.

 



A kis fideszeseket vádalku elé állítanák mint az USA-ban: ha nem akarsz 20 évre börtönbe menni, akkor vallja rá valamilyen nagykutyára. John Gottira, a New Yorki olasz maffia fejére a saját fia is rávallott, hogy ne kelljen az egész életét börtönben töltenie. (fuhu.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top