Politika

Karácsony Gergely kiszámolta, tulajdonképpen a főváros finanszírozza a kormányt

Karácsony Gergely - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

Újabb frontvonal nyílt a városvezetés és a kabinet között.

Nem elég, hogy a fővárosban befizetett adók 98 százalékát elvonják, még a Fővárosi Önkormányzatnak a saját bevételeiből is fizetnie kell a kormánynak, így valósult meg az a korábban elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy mára a főváros nettó befizetője lett a költségvetésnek. Két év alatt szisztematikusan kifosztották Budapestet” – írta szerda délelőtti Facebook-posztjában a főpolgármester. 

A főpolgármester szerint a kormány most a tömegközlekedést szeretné ellehetetleníteni azzal, hogy a költségvetési törvényben a Budapestnek járó 12 milliárd forintot visszatartják. “A kormány bünteti a budapestieket, mert a fővárosiak masszív többsége nem vevő a gyűlöletkampányaikra és tisztán látják, hogy a NER hogyan lopta szét 11 év alatt az országot, hogyan rohasztották le az oktatást és az egészségügyi rendszert” – vélekedett.

 

Megjegyezte, az Egészséges Budapest támogatási szerződéseinek ügyében is az utolsó pillanatig packáztak a Fővárossal, csak hogy ne tudjanak a beruházásokkal tervezni a szakrendelők és a partner egészségügyi szolgáltatók.

Arroganciában mindig is kiváló volt a Fidesz, kormányzásban pedig csapnivaló

– vonta le a fejlemények konzekvenciáját Karácsony Gergely.

 

A KDNP országgyűlési képviselője nem bírta megállni, hogy egy kommentben ne reagáljon a bejegyzésre. „Mire megy a pénz Budapesten? A hat párt cápáira meg a jutalékos rendszerre. Ne csodálkozzunk, ha elfogy…“ – írta Nacsa Lőrinc, utalva ezzel arra a Fidesz által görgetett történetre, mely szerint el akarnák adni a Városháza épületét 

Korábban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról beszélt a Népszavának, hogy ha nem érkezik meg a kormányzati támogatás, akkor akár le is állhat a fővárosi tömegközlekedés. Ugyanakkor kedd este az ATV híradójának már azt mondta, ez biztosan nem fog bekövetkezni, mivel folyószámlahitelből fogják a BKV működtetését finanszírozni az év végéig, és reménykedik benne, hogy megérkezik az utalás. Eközben a kormányzatnál mint ha egy teljesen más mozit néznének. A Miniszterelnökség szerdai közleményében lényegében azt hangoztatja, hogy tejben-vajban fürdeti a Fővárosi Önkormányzatot, mely a leggazdagabb helyhatóságnak számít Magyarországon. (nepszava.hu)

 
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top