Politika

2010 óta sokat romlott a helyzet – Ez a kormánypárti és ellenzéki szavazót egyaránt érinti!

Pestibulvar.hu

Bár a kormányzati kommunikáció óriásplakátokon hirdeti a magyarországi jólétet, ezt a nyugdíjasok egyre kevésbé érezhetik a bevásárlások alkalmával vagy a számlák fizetésekor.

 

A legfrissebb adatok szerint háromszorosára nőtt a nyugdíjasok szegénységi aránya Orbánék hatalomra kerülése óta.

MÍG 2010-BEN A NYUGDÍJASOK 4,6 SZÁZALÉKA VOLT SZEGÉNYNEK TEKINTHETŐ, ADDIG EZ A SZÁM 2020-RA MÁR 14,4 SZÁZALÉK!

 

Sokan kényszerülnek egy ledolgozott élet után számolgatni a forintokat, ami az elszabadult árak mellett egyre kevesebbre elég, hiszen 2020-ban a nyugdíjasok közel kétharmada kapott a 140 ezer forintos átlagnyugdíjnál kevesebbet havonta.

 

Orbánék eltörölték a svájci indexálást, melynek következtében a nyugdíjak egyre jobban leszakadtak a bérektől, a tudatosan alultervezett inflációval pedig a Fidesz év végéig használja a nyugdíjasok pénzét, vagyis a kispénzű idősek hiteleznek a Fidesz-kormánynak. 

Az elmúlt 11 évben a kormány nem gondoskodott megfelelően a nyugdíjasokról, egyre jobban nyílt az olló, egyre többen váltak szegénnyé! Eközben pedig a kormány tagjai és rokonaik, barátaik dubajoztak, luxusjactoztak, tétlenül nézték, ahogy egyre több idős ember számára problémát jelent a mindennapi megélhetés, az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek megvásárlása, a fűtés.


 

Az MSZP ezen akar változtatni, így ha az ellenzéki összefogásnak sikerül a jövő évi országgyűlési választáson a győzelem, akkor kezdeményezhetné az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását, visszavezethetnék a svájci indexálást,

VALAMINT KEZDEMÉNYEZNÉK A 70 EZER FORINTOS NYUGDÍJMINIMUM BEVEZETÉSÉT IS, AMI 2010 ÓTA VÁLTOZATLANUL 28.500 FORINT.

 

“Gondoskodó államra van szükség, mert esélyt kell teremtenünk mindenkinek a nyugodt életre és biztos megélhetésre. Mi erre vállalkozunk, erre kérjük a felhatalmazásukat a tavaszi választáson” – írja a párt a közösségi oldalán megjelentetett bejegyzésében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top