Politika

Most érkezett: A lengyelek keresztbe tettek Orbán Viktor nagy álmának

nyugatifeny.hu

Mégsem lesz egységes szélsőjobb frakció az EP-ben?

Matteo Salvini lemondta az európai szélsőjobboldal egységesítéséről szóló szombati találkozót, mert a lengyel kormánypárt, a PiS mégsem akar csatlakozni, és továbbra is a konzervatív ECR-ben maradnának, melynek alapító tagjai — írta meg szerdán a La Repubblica.

 

A lengyel PiS képviselőcsoportja nélkül értelmét vesztené Salviniék kezdeményezése.

 

Elsőként a 444.hu számolt be arról szerdán, hogy megszületett a megállapodás, létrejön az Európai Parlamentben az Orbán Viktor által régóta szorgalmazott szélsőjobboldali frakció.

 


Az új frakció a már létező szélsőjobbos-euroszkeptikus Identitás és Demokrácia frakció kibővítését jelentené, ehhez csatlakozik a Fidesz 12 képviselője, a lengyel Jog és Igazságosság (PIS) párt 24, és a szintén lengyel Partia Republikanska három politikusa, illetve a spanyol Vox párt négy képviselője — írták.

 

A La Reppublica értesülése azonban azt jelenti, hogy

az európai szélsőjobb mégsem tömörülne egy frakcióba.

(Mérce / La Repubblica) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top