Politika

Csak pénzért cserébe adja ki Varga Mihály minisztériuma, hányan igényeltek CSOK-ot és babavárót

nyugatifeny.hu

A végsőkig húzták a válaszadást.

24.hu hónap óta meg akarja tudni, hogy a családok hány gyereket vállaltak be a kedvezményes állami hitel, illetve támogatás reményében, vagyis milyen eredményt hoztak eddig a kormány családtámogatási intézkedései.

 

A lap a Pénzügyminisztériumhoz fordult először szeptember 2-án közérdekű adatigényléssel. Még ezt megelőzően Novák Katalintól kérdezték, de azt a választ kapták, hogy a családügyi miniszter nem minősül adatközlőnek.

 

A Pénzügyminisztérium nem rázta le magáról a kérdéseket, viszont a törvény adta határidőket kihasználva 90 napig húzta a levelezést.

 

Utolsó, december 1-jei levelükben azt írták, hogy

170 ezer forintos költségtérítés ellenében küldik el a kért adatokat.

 


A lap ezekre a kérdésekre várta a választ:

  • Bevezetése, azaz 2015. július 1-je óta évente hányan igényelték a CSOK-támogatást? Hány szerződést kötöttek CSOK-támogatásra, milyen összegben? Az igénylők között hány 1, 2 és 3 gyerekes volt, illetve hány olyan pár, akik vállalták az 1, 2, illetve 3 gyermeket?
  • Hányan igényeltek évente CSOK-hitelt? Hány szerződést kötöttek, mekkora összeget folyósítottak már?
  • Közülük hányan igényelték évente két, illetve három gyerekre a hitelt (az előbbit 2018 októberétől lehet, maximum 10 millió forintot, az utóbbinál előbb 10, majd 2018 októberétől 15 millió forintot)? Hányan igényelték a hitelek maximumát évente? Hányan igényelték úgy a hitelt évente, 2, illetve 3 gyerekre, hogy még egy gyerekük sem volt, és hányan úgy, hogy már megvolt a családban az előírt gyerekszám?
  • Hányan igényelték bevezetése (2019 júliusa) óta évente a babaváró hitelt? Hány szerződést kötöttek, mekkora összeget folyósítottak? Közülük hányan igényelték a maximális, tízmillió forintos összeget? Hány első, második, harmadik gyermek született már meg a babaváró hitelhez kapcsolódóan?
  • Az átfedéseket kiszűrve (ha van ilyen adat) összesen hány család igényelhetett CSOK-támogatást, CSOK-hitelt és babavárót?
  • Akik gyereket vállaltak, hányan voltak, és összesen hány gyereket vállaltak? Hány gyerek született már meg a vállaltakból?
  • Hány olyan eset van, amikor már letelt a gyermekvállalásra rendelkezésre álló idő, és nem születtek meg a vállalt gyerekek?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top