Politika

Ez volt az utolsó csepp a pohárban – Nekiment Orbánéknak az ellenzéki pártelnök!

Pestibulvar.hu

Az elmúlt időben egyre súlyosabb kijelentéseket tesznek a kormánypárti politikusok, melyek mellett már az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan sem tud elmenni szó nélkül.

 

Közösségi oldalára kitett bejegyzésében kiemeli, hogy Orbánék számára az „európai” és a „nyugati” kifejezések egyenlőek a szitokszavakkal, Kövér László szerint pedig ők a keresztény Európa utolsó védőbástyája a lengyelekkel együtt, míg a baloldal politikája a nyílt hazaárulás, ráadásul a házelnök szerint a baloldal tizenkét éve csak gyűlöletet kelt az országban!

 

Tóth Bertalan szerint azonban erre szokták mondani: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű; de itt azonban nem állt meg az MSZP társelnöke, bejegyzésében komolyabban is reagált az egyre súlyosabb kormánypárti politikusok kijelentéseire:

Kövér László 2002-ben az elhíresült „köteles beszédjében” azt mondta, hogy aki nem tud örülni a kormány intézkedéseinek, az akassza fel magát! Tavaly pedig már arra biztatta a titokszolgákat, hogy azokat tekintsék ellenségnek, akik nyugatorientáltak, mert ők nem hazafiak, csak azok, akik nacionalisták!

LEGYEN TISZTA: AKI ELLENSÉGNEK TEKINTI A MÁSKÉNT GONDOLKODÓKAT, AZ MÁR CSAK EGY LÉPÉSRE VAN A FIZIKAI ERŐSZAKTÓL.

 

Azt, hogy szemétre dobja a demokráciát, Orbán Viktor még nem jelentette be, de láthatóan ez csak idő kérdése. Hisz a miniszterelnök egy szóval sem ítélte el Kövér Lászlót, és fideszes politikusokkal próbálta megmagyaráztatni a megmagyarázhatatlant.

 

Eközben a Fidesz elnöke egy szélsőjobbos, integrációellenes és szélsőséges nacionalista csoportot szervez, hogy Putyin megbízásából belülről verje szét az Európai Uniót. Tényleg őrület, hogy az „európai” és a „nyugati” Orbánék számára ma már szitokszó. Ez már az a helyzet, amikor nem szabad finomkodni!

MONDJUK HÁT KI: ULTRANACIONALISTA IS LEHET NEMZETELLENES, ÉS NYUGATBARÁT IS LEHET HAZAFI! A BECSÜLETET ÉS A TISZTESSÉGET UGYANIS NEM A PÁRTTAGKÖNYVVEL ADJÁK!

 


Ami Magyarországon zajlik, az „jel a falon” az EU-nak. Mozgolódik és hadrendbe áll a szélsőjobb, hogy romboljanak, Orbán pedig azért szervezi őket, mert csak ehhez ért: gyűlölködik, uszít és akadályoz. Ő maga vallotta be, hogy lételeme a viszály: „Mi vagyunk a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt.” Építkezni nem tud, ezért Orbán Viktor mindent szétver, mert a romokon akar magasra kapaszkodni!

 

Csakhogy ezek a romok sok ember életét temetik maguk alá, és ezt nem hagyhatjuk! A mi feladatunk, hogy útját álljuk Orbán mindent felperzselő őrületének! Építeni és gyarapítani akarjuk ezt az országot, legyen szó közös pénzről, európai minimálbérről, európai szintű egészségügyről vagy oktatásról! És ha meg kell védeni közös értékeinket, nem fogunk finomkodni. Vitányi Iván mondta egyszer: minden a mértéken múlik. Mi is annyira vagyunk elszántak és radikálisak, amennyire a haza érdeke megkívánja! Minél erősebben támadják közös jövőnket, annál eltökéltebben harcolunk érte!

 

A Fidesz ultranacionalizmusát, antidemokratikus berendezkedését nyugodtan nevezhetjük hazafiatlannak! Nem engedjük, hogy egy saját hangjától megrészegült politikai szerencsejátékos tönkretegye milliók életét! A szélsőséges nacionalizmus és integrációellenesség a múlt sötét árnyékát vetíti a falra! Az Európai Unió nagyszerű történelmi vívmány, fejlődését és az integráció erősödését fékezni nem egyszerűen ostobaság, több annál, bűntett!” – írja bejegyzésében Tóth.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top