Politika

Orbán Viktor gyerekekkel ünnepli, hogy 2100 milliárd ment el sporttámogatásra

(kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Büszkeség.

Az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk — mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Gödöllőn.

 

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tulajdonában lévő Gödöllő Városi és Térségi uszoda megnyitó ünnepségén tartott beszédében a kormányfő kiemelte: 2010 előtt a magyar sport a megszűnés szélén állt, olyan állapotok voltak az infrastruktúra, a szakemberképzés és a finanszírozás tekintetében, hogy aggódni kellett,

“a nemzeti büszkeségünk egyik fontos tartóoszlopa”,

a magyar sport elfogy.

 

Emlékeztetett: 2010 óta 2100 milliárd forintot költöttek sporttámogatásra, az igazolt sportolók száma 560 ezer lett.

 

Kifejtette: a most átadott uszoda nemcsak Gödöllő büszkeségét növeli, hanem az egész országét. Fontos, hogy ha új dolgot építenek, azt olyan színvonalon kell tenni, hogy Európa bármely országában megállja a helyét, de egyedi is legyen — vélekedett.

 Úgy látja, ez az uszoda egy magyar épület, “nem egy kockát építettek fel”, kívülről ránézve is rögtön látni, hogy illeszkedik abba, amit magyar építészeti hagyománynak neveznek.

 

A kormányfő felidézte: nagy fejlesztési tervük volt az uszodákkal kapcsolatban, ezt az úszószövetség dolgozta ki és a kormány elfogadta, de a járvány derékba vágta a terveiket.

 

A cél, hogy minden iskolás gyerek tudjon úszni, a legtehetségesebbek versenyszerűen is — mutatott rá.

 

Közölte: 2010 óta épült 35 uszoda, 43 kivitelezés alatt van, tízet pedig felújítottak, mindezt összesen 180 milliárd forint értékben. Mindez azért fontos, mert a sport a gyerekekre jó hatással van, jó nevelési eszköz — mondta.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a korábbi ígéreteket tartják, más létesítményeket is építenek, és Gödöllő nemcsak a sporthoz kapcsolódó fejlesztésekben részesült, hanem más beruházások is történtek.

“Ilyen, amikor elnyomnak egy várost a kormánypártok”— tette hozzá.

 

Az egyetemi modellváltással kapcsolatban közölte: az agráregyetem mindig is a büszkesége volt Magyarországnak, de új világba lépünk, minden megváltozott, ami kikényszeríti a változtatásokat. Az egyetemekre 2700 milliárd forintot fordítanak, és több mint 200 milliárd jut az agráregyetemnek — mondta.

(via mti) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top