Politika

Török Gábor: “Márki-Zayban egy meglepő győzelem éppúgy benne van, mint hogy végül falnak vezeti az ellenzéket”

nyugatifeny.hu

A politológus szerint komoly félelem van Orbánékban a jövő április miatt.

Sok embernek meglepetést okozott, hogy Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztást, ezzel a Fidesz is így volt, tehát kiszámíthatatlanná vált a helyzet – mondta Török Gábor politológus a Magyar Hangnak adott interjújában.

 

„Míg Karácsony Gergelyre és Dobrev Klárára fel lehet készülni, lehet tudni, hogy körülbelül mire képesek, Márki-Zay Péter eközben még a saját táborát is időről időre meglepi” – fogalmazott.

 

Hozzátette:

„Ez a legfőbb fegyvere. MZP-ben minden eshetőség ott van: egy meglepő győzelem éppúgy, mint az, hogy végül falnak vezeti az ellenzéket.”

 

Török szerint félelem is van a kormányban, „mert az őrültek félelmetesek, kiszámíthatatlanok, és most fel kell készülniük váratlan helyzetekre is. (…) A kérdés most az, hogy Márki-Zay Péteren sikerül-e fogást találni, amivel jól látható folt ejthető a tisztaságán”


– mondta Török Gábor.

„MZP egy szabálytalan politikus hatását kelti: nem egy kimondottan jó szónok, nem ébreszti egy stratégiában gondolkodó ember benyomását, és még a kommunikációban is sokat hibázik. Azok, akik kedvelik, nem egy hivatásos politikust látnak, hanem egy őszinte palit.

Egy antipolitikust: a profi és korrupt politikusokkal szemben ő hozza az időnként naiv, amatőr, de tiszta szereplő képét. Amikor a rendszert – és ebbe most az ellenzéket is beleértem – sokan gyűlölik, a rendszerhiba nagyon szerethetővé tud válni”

– fogalmazott a politológus.

 

(Magyar Hang / atv.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top