Politika

Komoly fenyegetést kapott Putyin – már nem csinálhat azt, amit csak akar

Pestibulvar.hu

Hónapok óta hidegháborús konfliktus van Ukrajna és Oroszország között, és csak tovább rontotta a helyzetet, hogy bár Moszkva szerint nem áll szándékában megtámadni Ukrajnát, ám novemberben Oroszország mégis több mint százezer katonát vonultatott a határhoz. A feszültséget a legmagasabb, elnöki szinten is megtárgyalta Biden és Putyin.

 

A videóhívással lebonyolított beszélgetésről eddig igen kevés információ szivárgott ki, és a két nagyhatalom is csak nagyon szűken kommentálta a találkozó részleteit. Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadótól viszont megtudhattunk, hogy vége annak az időszaknak, amikor az USA Trump vezetésével mindent elnézett Putyinnak.

„AMIT 2014-BEN NEM TETTÜNK MEG, MOST KÉSZEN ÁLLUNK MEGTENNI”

– mondta Biden Putyinnak, utalva a 2014-es ukrajnai konfliktusra, amikor is az USA szinte karbafont kézzel nézte, ahogy Oroszország területeket csatol el Ukrajnától. A helyzet tiszta és világos a mostani beszélgetés után, mindenki tisztában van vele, mit is akar a másik fél, és meddig hajlandó elmenni.

 



Míg Putyin garanciákat akar, hogy a NATO ne bővüljön Ukrajnával kelet felé, és ne építsen ki a NATO támadó jellegű fegyverrendszereket Oroszországgal határos államokban, addig az Biden világossá tette: az USA kész arra, hogy kemény gazdasági szankciókkal büntesse Oroszországot, további védelmi felszereléseket biztosítson Ukrajnának és a NATO-szövetséges országok védelmi képességeit is megnövelné, amennyiben Oroszország megtámadná Ukrajnát.

Hazánk szemszögéből két fontos tanulsága van a találkozónak, amelyek komoly kihatással lehetnek a jövő évi magyar választások kimenetelére. Az jól látszik, hogy

PUTYINNAK KISSEB GONDJA IS NAGYOBB ANNÁL, MINTHOGY ORBÁNT PÁTYOLGASSA,

az USA-nak pedig fontos, hogy Oroszország ne tudjon nagyon erős hídfőállásokat kialakítani Kelet-Európában, és ezért hajlandó keményebb eszközökkel is fellépni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top