Politika

Márki-Zay a lakájmédián keresztül üzente meg, mit fog csinálni Orbán szavazólapjával

Pestibulvar.hu

Jóváhagyta a Kúria Karácsony Gergely “jövővédő” népszavazási kezdeményezését, így napokon belül elindul az aláírásgyűjtés a Fudan Egyetem megakadályozását célzó kérdésben.

HA AZ ÉV VÉGÉIG ÖSSZEJÖN A KÉRDÉSENKÉNT 200 EZER ALÁÍRÁS, A VÁLASZTÁSSAL ÉS A KORMÁNY REFERENDUMÁVAL EGYÜTT EZEKRŐL IS LENNE NÉPSZAVAZÁS.

 

Az alábbi két kérdésről van szó:

  • “Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”
  • “Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

 

A Kúria döntéséről szóló sajtótájékoztatón részt vett Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is, aki a közmédia riporterének ígéretet tett rá, hogy

SZÉT FOGJA TÉPNI A FIDESZ HOMOFÓB NÉPSZAVAZÁSI SZAVAZÓLAPJÁT, AMIT A RENDES SZAVAZÓLAP MELLÉ FOG KAPNI A JÖVŐ ÉVI VÁLASZTÁSON.

 

Az ellenzék népszavazási kérdéseire ellenben szavazásra buzdítana, miután azok a Fidesz gyűlöletkeltő kérdéseivel szemben hasznosak és észszerűek. A kormány nemváltós népszavazása kapcsán úgy fogalmazott: a Fidesz hamis ördögöket próbál a falra festeni, “a brüsszeli meleglobbi maximum Szájer képében létezik”.

 


A Fudan Egyetem kapcsán hangsúlyozta: nem azzal van a baj, ha külföldi egyetem jön Magyarországra, elvégre “a CEU-n is sok fideszes politikus tanult”, a baj az, hogy Orbán Viktor most több pénzt adna “egy kínai kommunista migránsegyetemnek, mint a magyar egyetemeknek összesen”. Ezzel szemben Karácsony alternatíváját támogatja, “a saját gyerekeinknek megfizethető albérletet is biztosító Diákvárost”.

 

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top