Politika

Oda ütöttek Orbánnak, ahol legjobban fáj – ezt már nem heveri ki a választásokig

Pestibulvar.hu

A politikában megszokott, hogy ha egy kormány érzi a választások előtt, hogy bukhat, választási költségvetést készít, “megvásárolva” ezzel az emberek bizalmát. Orbnék most nem egyszerű választási költségvetést terjesztettek elő, hanem akkora pénzszórást, amit még nem láttunk. Ám egy dologgal nem számoltak.

 

Miután minden független közvéleménykutatás az egységes ellenzék fölényét mutatja a Fidesszel szemben, Orbánék a legegyszerűbb módszerhez folyamodnak, megpróbálják megvenni az emberek szavazatait. Hirtelen lett 13. havi nyugdíj, magas nyugdíjprémium, fizetésemelések a közszférában, fegyverpénz, adómentesség, amit csak el tudunk képzelni.

KÁR, HOGY EZ TIZENKÉT ÉVIG NEM VOLT FONTOS NEKIK!

 

Van ezzel a pénszórással azonban egy hatalmas probléma! Jelenleg nem lehet tudni, hogy ki fogja fizetni ezt az egészet! Alapvetően az államkasszából mennek majd ki ezek a pénzek, de ezekre csak akkor lesz fedezet, ha megérkeznek azok az uniós támogatások, amik a beruházásokat fedezik. Ha ezek nem érkeznek meg, de mégis elkezdik az építkezéseket, akkor könnyen belátható, hogy valahonnan pénzt kell elvenni, vagy újabb hitelekkel növelni az államadósságot. Pedig most új helyzet állt elő:

IDÉN MÁR EGY FORINTOT SEM FOGNAK LÁTNI ORBÁNÉK,

mert az Európai Bizottság (EB) idén már nem fogja jóváhagyni a járvány utáni helyreállítást szolgáló magyar tervet. Mindezt Valdis Dombrovskis, a testület gazdasági ügyekért illetékes alelnöke jelentette ki a tagállamok pénzügyminisztereinek idei utolsó ülése után. Ebben a kérdésben az idő nem számít, a pénz bármikor lehívható lesz, ha a bizottság és az EU27-ek tárcavezetői a tervet elfogadják.

Ezzel új helyzet állt elő, mert így már teljesen biztos, hogy a kormány idén már nem jut hozzá a 2511 milliárd forintos uniós támogatás 13 százalékát kitevő előleghez, ez a 320 milliárd forint viszont fájóan fog hiányozni a kasszából. Ráadásul, amíg ezt az összeget mindenféle előzetes feltétel nélkül folyósították volna ebben az évben,

ADDIG 2022-TŐL MÁR CSAK KONKRÉT VÁLLALÁSOKHOZ KAPCSOLÓDVA HÍVHATÓAK LE A FORRÁSOK!

 


Ez azt is jelenti, hogy bizony újabb tervekre, egyeztetésekre lesz szüksége Orbánéknak, ha a helyreállítási alapból származó pénzekre pályáznak. Márpedig az EU nem enged a korrupció elleni harc, a döntéshozatal kiszámíthatóságára, minőségére és átláthatóságára, valamint az uniós támogatások szabályos elköltésének megbízható ellenőrzésére vonatkozó ajánlásokból.  Emiatt pedig, a kifizetések bőven átcsúszhatnak a kormányváltás utáni időszakra, amikortól kezdve az új kormány költheti el ezeket az összeget.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top