Politika

Egyre csak hízik az Orbán családhoz több szállal kötődő vállalkozó cégbirodalma

MTI Fotó: Beliczay László

Szentgyörgyi Gábor informatikai vállalkozót régóta szoros kapcsolat fűzi Orbán Viktor családjához, cégcsoportja fellendülése és további gyarapodása pedig azóta is töretlen – világított rá a Direkt36.

 

Csütörtök reggeli cikkükben felidézték, hogy a terebélyesedő cégbirodalom fejét, Szentgyörgyi Gábort kezdetben csak a birkózás szeretete kötötte össze ifj. Orbán Győzővel, majd feltűnt a felcsúti stadionban a miniszterelnök és idősebb Orbán Győző társaságában, nemrég pedig már üzleti jellegű kapcsolat is létrejött közöttük. Szentgyörgyi egyik cége ugyanis az Orbán család telkén kezdett új vállalkozásba – emlékeztettek.

Ugyancsak a portál nyomán korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az állami pályázatokon sikert sikerre halmozó IMG Solution Kft. társtulajdonosaként Szentgyörgyi Gábor a cégével néhány év alatt (2013-2018 között) százszorosára növelte a bevételét, ezzel vállalkozása jelentős piaci szereplővé hízott.

 

A tényfeltáró központ mindehhez hozzátette, az IMG Solution az elmúlt három évben is rendszeresen kapott állami megrendeléseket – többek között a NAV-tól és a MÁV-csoporttól –, továbbá

bekerült számos tízmilliárdos nagyságrendű állami keretmegállapodásba.

Magyarán Szentgyörgyi cégei szerepelnek azon vállalkozások között, amelyektől az állami intézmények – például minisztériumok, kórházak, kormányhivatalok – beszerezhetik az informatikai eszközeiket és szolgáltatásaikat.

 

2019-ben került a nagyvállalkozó érdekeltségébe az informatikai piacon már régóta meghatározó Traco Zrt., amely csupán egyike a cégbirodalomhoz utóbb csatolt cégek sorának. A társaság azóta is gyakori nyertese állami pályázatoknak.


 

Szentgyörgyinek jelenleg összesen hat olyan cége van, amelyek megtalálhatóak állami pályázatok nyertesei közt.

Ezek a cégek 2019-ben és 2020-ban is 14 milliárd forint körüli árbevételt termeltek, a nyereségük pedig mindkét évben egymilliárd forint felett volt

– mutatott rá a lap.

 

A Direkt36 megkereste Szentgyörgyi Gábort és ifj. Orbán Győzőt is, de egyikük sem válaszolt a kérdéseikre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top