Politika

Ez után nem lehet visszafelé mutogatni: 14 éves csúcson az áremelkedés

ezalenyeg.hu

Közel 12 évi sikertelen fideszes kormányzás után oda jutottunk, hogy válságéveket megszégyenítő mértékben emelkedtek az árak.

 

Orbánék legújabb bugyuta propagandkampányának jelmondata az, hogy “Magyarország előre megy, nem hátra!” Ehhez képest a kormány alkalmatlansága és hatalomközpontú politizálása odáig vezetett, hogy megdöntötte az eddigi 2007-es rekordot az infláció.

 

14 éve nem emelkedtek olyan mértékben a fogyasztói árak, mint az elmúlt hónapban.

 

Történt mindez annak ellenére, hogy a kormány késve és magas szinten, de végül befagyasztotta az üzemanyagárakat. Egyelőre semmi jele, hogy tetőzne az árhullám. Az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett a legnagyobb mértékben – írta meg a Népszava a KSH adatai alapján.

 

Az étolaj 26,9, a liszt 20,2, a margarin 19,5, a kenyér 12,1, a péksütemények 11,3, a menzai étkezés 10,5, a baromfihús pedig 9 százalékkal lett drágább.

Nem sok jóra számíthatunk, mert Matolcsyék is megmondták, hogy 2022-ben sem áll meg a drágulás. A jegybankelnök legalább 5 százalékos pénzromlást jósol a jövő évre.

 

Az idei infláció minden esetre már menthetetlenül elszállt: a KSH által számszerűsített 140 termékkör közül 129-ben mértek áremelkedést, vagyis a termékek 92 százaléka drágább lett. A legtöbb nem is kevéssel!


 

Az elemzők szerint a nyersanyag- és energiadrágulás árfelhajtó hatása mellett, a megnövekedett bérek keresletnövelő hatása is érvényesül az inflációs adatokban. A magyar emberek java része viszont vajmi keveset érzékel ebből, hiszen csak azt látja, hogy egy korábban 6-7 ezer forintos bevásárlásért, most 10 ezer forint fölötti összeget kell fizetnie.

 

A kormányzati pénzszórás, a felelőtlen gazdaságpolitika, a kiegyenlítetlen bérviszonyok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy míg egyesek urak módjára élnek, a többségnek egyre nagyobb gondot okoz a mindennapi megélhetés. 2022-ben válasszunk olyan kormányt, amelyik nem saját magáért, hanem az emberekért kormányoz!

 (forrás: Népszava) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top