Politika

Orbánék tudatosan taszították szegénységbe a magyar falvak lakóit

ezalenyeg.hu

A szabolcsi Nyírpilisen élők élelmiszersegélyek nélkül éheznének. Amíg nincs mit az asztalra tenni, addig nem az a legnagyobb probléma, hogy a kaviárzabáló fideszesek mennyit lopnak – ezt ki is használják pofátlanul!

 

Az ukrán határhoz közeli szabolcsi kistelepülésen, Nyírpilisen készített riportot a Népszava, de mehettek volna SomogybaBaranyába vagy akár Hajdú-Biharba: Magyarországon egyre több az olyan falu, ahol támogató szervezetek, adományok nélkül az ott élők magukra maradtak volna. Orbán és fideszes helytartói nem segítenek, hiszen az az érdekük, hogy generációk nőjenek fel nyomorban.

 

Tészta, konzerv, krumpli – olcsóbb így szavazatot venni, mint pénzért.

A lap ottjártakor a Tutor Alapítvány és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös akciójának köszönhetően tartós élelmiszereket osztottak: alig akadt olyan család, aki ne kapott volna legalább egy kisebb kartondoboznyi élelmet. Előbb a nagycsaládosok jöttek, aztán az egy-két gyereket nevelők, végül a szociális nyugdíjasok – még így is volt, akinek nem jutott.

 

Egy nyírpilisi férfi elmesélte, hiába láttak neki, hogy felhizlaljanak egy malacot, alig negyven kilósan le kellett vágni. Ahol hamar elfogy az étel az asztalról, ott az állatnak sem tudnak mit adni.



 

Amit a fideszesek ellopnak, abból adják az alamizsnát. Zsebben persze jóval több marad.

Nyírpilis egykori polgármesterét, Beri Róbertet uzsorázás, csalás és zsarolás bűntette miatt ítélték 3 és fél év börtönre, mégis a „jótevőjükként” emlegetik a helyiek. A falu első emberétől függött, hogy ki kaphatott közmunkát, amit szégyentelenül ki is használt, a kisboltban pedig 50%-nál nagyobb kamatra adott élelmiszert hitelre. Ilyen jótevőkkel van tele az ország Orbánnak hála.

 

Munkalehetőség legközelebb Nyírbátorban van, a Tranzit Food Kft. telephelyén. Hat helyi dolgozik itt, a többieknek marad a havi 53 ezer forintot hozó közmunka, vagy még az sem. Ilyen körülmények között az Élelmiszerbank rendszeres támogatása valóban a „mindennapi betevőt” jelentheti a legszűkebb napokban.

 

Orbán 12 év alatt több évtizednyi kárt okozott: nemzedékeket ítélt szegénységre, miközben ő és haverjai dőzsöltek. Amíg hatalmon van, éhes szájból csak több lesz!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top