Politika

Ekkora pofont rég kapott Orbán – Nem kímélte Őt és a Fidesz-kormányt az EP-képviselő!

Pestibulvar.hu

A Völner-ügy csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a magyar kormányt átszövi a korrupció, csalárd, azaz természetüknél fogva megrögzötten hazug kormányzást folytatnak.

 

A kirobbant botrány kapcsán írt egy nyílt levelet Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, melyben kifejti: van abban valami végtelen cinizmus, hogy a jelenlegi hatalom birtokosai őszinte arccal „munka alapú társadalomról” és a „munka becsületéről” beszélnek, miközben többségük felnőtt élete kizárólag a politikából való megélhetésről, jelenük a közpénzek korrupció általi kitalicskázásáról, tervezett jövőjük pedig az oligarcha-pénztárosokhoz kiszervezett közvagyon feléléséről szól.

 

Úgy beszélnek szociális érzékenységről, a társadalom problémái iránti figyelemről és megértésről, hogy közben alapvető lételemük lett a védtelen társadalmi csoportokon történő átgázolás és kizsákmányolás.

 

A „családbarát” kifejezés is végtelenül álszent, hiszen hazug gyűlöletpolitikájukkal számtalan magyar családot szakítottak szét az elmúlt tíz évben, gazdaságpolitikájukkal sokakat juttattak a tönk szélére; a családok fennen hirdetett elsőrendűsége pedig valójában csak a saját családjukra vonatkozik.

NEM CSALÁDBARÁT, HANEM CSALÁRD-BARÁT KORMÁNYZÁS ZAJLIK, AHOL A KORMÁNY BECSÜLETÉNEK SZÁMÍTÓ IGAZSÁGÜGYI TÁRCÁTÓL ÉPP KORRUPCIÓ MIATT VISZIK EL A MINISZTER-HELYETTEST

– írja bejegyzésében az EP-képviselő.

 


Ujhelyi emlékeztetett, hogy 2017-ben Orbán megpróbálta megfúrni az uniós szociális intézkedéscsomagot, melyet azonban – miután minden európai vezető támogatta a húsz pontos programot – kénytelen volt ő is aláírni.

 

“Ez a közös dokumentum írja elő például, hogy egyenlő lehetőségek és hozzáférés legyen a munkaerőpiachoz, legyen megfelelő szociális védelem és legyenek tisztességes munkakörülmények, utóbbiak közé tartozik például a tisztességesen megállapított minimálbér- és minimálnyugdíj keretprogramja” – írja a szocialista politikus, majd hozzáteszi, hogy Orbán Viktor ezt aláírta, most meg minden eszközzel küzd ellene.

 

Ujhelyi kiemeli azt is, hogy miközben a Fidesz a munka becsületéről beszél, mégis bünteti a tisztességes munkavállalókat!

 

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke foglalta össze írásában – melyet ide kattintva olvashatnak el -, hogy milyen is a magyar munkavállalók helyzete valójában. A magyar fizetés a negyedik legalacsonyabb az Európai Unióban; valamint hiába nőttek tavaly 9 százalékkal a bérek, a forint gyengülése az egész emelést elvitte.

 

Az EP-képviselő szerint egy valamiben azonban élen jár a Fidesz-kormány:

ADÓZTATÁSBAN VERHETETLENEK, MIVEL JELENLEG EURÓPÁBAN A HARMADIK LEGNAGYOBB, 43,6 SZÁZALÉKOS ADÓÉKKEL SARCOLJÁK MEG A MAGYAR BÉREKET.

 

Ennél többet már csak Belgiumban (44,1 százalék) és Németországban (45 százalék) vonnak el a fizetésekből – de ne feledjük: az ottani és a magyar kereseteket össze sem lehet hasonlítani!

 


A Fidesz tehát leginkább csak dumál, amikor a dolgozók érdekeinek képviseletéről, a tisztességes megélhetés biztosításáról van szó. Miközben minden eszközzel gáncsolja például a szociális pillér célkitűzéseinek a megvalósulását, addig a szociális jóléti rendszerek harmonizációjának Magyarországon van az egyik legnagyobb támogatottsága..

 

Konkrét felmérés bizonyítja, hogy még a fideszes szavazók is támogatják az Ujhelyi által szorgalmazott Európai Egészségügyi Unió minél szélesebb megvalósítását, de eközben a Fidesz itt is csak gáncsoskodik és „nemzeti szuverenitásról” hazudozik. Amikor tehát a mostani kormány az uniós szociális célok ellen ágál, akkor valójában a magyar emberek akarata ellen cselekszik – emeli ki nyílt levele végén az MSZP EP-képviselője.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top