Politika

Ez már őrület: Még nagyobb drágulás jön januártól — A DK szerint csak a kormányváltás mentheti meg a forintot

nyugatifeny.hu

Az infláció özönvízként fogja elmosni az 5 százalékos “nyugdíjemelést”.

Már a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank is hatalmas inflációval számol 2022-re. Minden elemzői várakozás szerint az elképesztő ütemű drágulás, amelyet az elmúlt időszakban a magyar családok a saját bőrükön tapasztaltak meg, megállíthatatlan ütemben robog tovább – hívta fel a figyelmet Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese pénteken.

 

Bősz emlékeztetett: a drágulás, amely megnehezítette a nyugodt ünnepi készülődést, jövőre még az ideinél is jobban lesz érezhető a boltokban. Annak ellenére, hogy az étolaj közel 30 százalékkal, a liszt és a margarin pedig 20 százalékkal került többe idén novembereben, mint egy évvel korábban, az MNB azzal számol, hogy az élelmiszerárak emelkedése nemhogy lassulna, hanem éppen, hogy gyorsulni fog 2022-ben.

 

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, az európa-rekorder infláció, a forint mélyrepülése egyenes következménye az Orbán-kormány összeomló gazdaságpolitikájának, amely kártyavárként döntötte össze tisztességes magyar családok százezreinek az ünnepek előtti időszakát – közölte Bősz.

 

Hozzátette: a legfrissebb előrejelzések szerint nem hogy fellélegezni nem lesz idő januárban, hanem még az ideinél is brutálisabb áremelkedésre kell készülni.

 

“Az infláció, különösen az élelmiszerárak történelmi emelkedése pedig özönvízként fogja elsodorni az 5 százalékos nyugdíjemelést, a minimálbéremelést és még az ideinél is kiszolgáltatott helyzetbe fogja sodorni magyar emberek százezreit.


A DK szerint ideje kijelenteni, a jövő évi kormányváltás az egyetlen esély, hogy megvédjük a forintot, megfékezzük az inflációt és magyar emberek százezreit mentsük meg a teljes anyagi ellehetetlenüléstől.”

– jelentette ki Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, Pest megyei 01. számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltje.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top