Politika

Orbán Viktor alaposan magára haragított egy országot: legszívesebben ki is tiltanák

Kép forrása: MTI

Hivatali szervek és vallási vezetők ítélték el, hogy Orbán Viktor és Kovács Zoltán szerint Bosznia lehetséges uniós csatlakozás erőpróba lesz az Európai Unió számára a muzulmán többségű lakossága miatt, az AP tudósítása szerint. Az országból ki is tiltanák Orbánt.

Kovács Zoltán államtitkár Twitter-üzenetében úgy fogalmazott, hogy Bosznia a maga 2 milliós muzulmán közösségével kihívást fog jelenteni. Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Magyarországnak rengeteg energiát kell mozgósítani, hogy a Brüsszelben tapasztalható bővítési „fáradtságot” le tudja győzni.

Orbán szerint ő mindent megtesz azért, hogy meggyőzze Európa vezetőit, hogy ugyan a Balkán tőlük messzebb van, mint Magyarországtól, de az ő szempontjukból is kulcskérdés egy olyan állam biztonságának a megoldása, amelyben kétmillió muszlim él.

Boszniai politikai pártok és vallási vezetők élesen kikeltek az elhangzottak ellen, egyesek pedig arról beszélnek, hogy ki kellene tiltani az országból Orbán Viktort, aki egyébként hamarosan hivatalos látogatást tenne az ország fővárosában.


Az iszlám közösség vezetője Orbánt idegengyűlölttel és rasszizmussal vádolta meg. Reis ul-Ulema szerint, ha ilyen ideológia talajt fog, akkor visszatérünk abba a korba, amikor az európai egység fasiszta, náci, erőszakos és népirtáshoz vezető ideológiára épült, amely a holokausztba torkollott és egyéb rettenetes bűncselekményekhez vezetett. A hárompárti elnökség bosnyák tagja, Sefik Dzaferovic, Orbán kijelentését szégyenletesnek és bántónak minősítette.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top