Politika

Szijjártó már most aggódik a választások tisztasága miatt

thepost.hu

Az Európai Uniónak biztosítania kell, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozásán.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva hangsúlyozta: antidemokratikus és veszélyes, ha a nagy technológiai cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus használhat szélesebb, mely politikus szűkebb csatornákat a választók eléréséhez. “Veszélyes, ha ezek a cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus kommunikálhat, vagy ezek a cégek dönthetnek arról, hogy melyik hír helytálló, és melyik hír hamis” – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a tanácskozáson arra kérte kollégáit, hogy a családok védelme mellett a szólásszabadság megvédését is tűzzék ki célul, és tegyék lehetővé, hogy az Európai Unió biztosítani tudja, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba.


A miniszter fontosnak nevezte a kiberbűnözés elterjedésének megelőzését a családok, a gyerekek, valamint “a védtelen, jóindulatú és tapasztalatlan felhasználók” védelme érdekében. A kiberbűnözés visszaszorításának minden megnyilvánulását vissza kell szorítani, különös figyelemmel a digitális térben elkövetett pedofil bűncselekményekre – mondta. Meg kell védeni a családokat, nehogy a gyermekek a szülők akaratával szembenálló káros tartalmakkal szembesüljenek a világhálón – tette hozzá Szijjártó Péter.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top