Politika

Kapaszkodj meg: a mi Szijjártónk kitüntette az orosz kereskedelmi minisztert

fuggetlennemzet.hu

A Magyar Érdemrend Középkeresztje csillaggal kitüntetés új tulajdonosa Gyenyisz Manturov.

A Covid–19 elleni magyar védőoltási kampányban játszott kiemelkedő szerepének elismeréseként, a Magyar Érdemrend Középkeresztje csillaggal kitüntetést nyújtotta át Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszternek Jekatyerinburgban Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyi tárca vezetője.

„Magyarországra kétmillió adag Szputnyik V vakcina érkezett, amelynek 99 százalékát felhasználták, vagyis csaknem egymillió embert immunizáltak. E nélkül nem tudtuk volna végrehajtani az Európai Unió leggyorsabb vakcinációs kampányát, amelynek keretében a felnőtt lakosság 65 százalékát beoltottuk” – mondta Szijjártó Péter.


Arról is beszélt, hogy Manturovval, intenzív egyeztetés után, olyan időszakban sikerült megállapodni a vakcinavásárlásról, amikor még számos bizonytalanság volt a gyártási kapacitások körül.

A magyar oltási tempó a keleti vakcináknak is köszönhetően sokáig az EU második legjobbja volt, az elmúlt hetekben azonban látványosan lelassult, most már csak az EU nyolcadik legjobb oltottsági aránya a mienk.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top