Politika

Mészáros Lőrinc vejének cége milliárdos állami megbízással indítja a új évet

Nyitókép: Homlok Zsolt atlatszo.hu

Jól indul az év a Mészáros családban. Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt közös vállalkozása egy nettó 5,9 milliárdos állami megbízással gazdagodott. A Homlok Zrt. az M80 – Körmendi Mérnökségi teleppel kapcsolatos munkálatokat végezheti el. 

 

Az M80 – Körmendi Mérnökségi telep építésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zártkörűen működő Részvénytársaság tavaly májusban. A 24 hónapos munkára több ajánlat is érkezett, a győztes pedig a Homlok Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság lett.

 

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint Homlok Zsolték cége nettó 5,9 milliárd forintért vállalta a munkát.

 

A nyertes vállalkozó feladata az M80 autóút Körmend-Rábafüzes országhatár közötti 2×1 sávos szakaszhoz kapcsolódó új Körmendi Mérnökségi telep létesítése 6,4 ha területen. A beruházás során többek között

  • 1686 m²-en 2 szintes iroda és szociális épület;
  • 2727 m²-en műhely;
  • 1738 m²-en garázs épül.

 

Emellett lesz több tároló, raktár, fedett kocsiszín, üzemanyag töltő, valmint motor és kerékpár tároló is, illetve kiépítik a közműveket is. A nyertes kivitelező alvállalkozókat is bevon majd a munkálatokba.


 

kiírásra jelentkezett még a SWIETELSKY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság, de ők drágább (7,7 milliárdos) ajánlatot adtak, az EB Hungary Invest Kft. ajánlata pedig érvénytelen lett.

 

Családban marad

A Homlok Építő Zrt. 2016-ban alakult, de már az első teljes üzleti évben (2017-ben) 649 millió forintos forgalmat bonyolított. 2020-ban a cég éves bevétele 7,5 milliárd forintra nőtt, míg az adózott eredménye 687 millióra. A cég vezérigazgatója Homlok Zsolt, többségi tulajdonosa pedig a Properitus Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság. A Properitus Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes közös vállalkozása.

 

Homlok Zsolt korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója volt, Mészáros Ágnest 2017-ben vette feleségül.


 

A felcsúti milliárdos kisebbik lánya üzleti érdekeltségén keresztül tudatta a világgal, hogy megváltozott a családi állapota.

 

A Homlok Zrt. tavaly is több állami megbízást kapott. Így például kültéri sportmedencét és gépészeti épületet építhetnek Csongrád Városi Vízilabda Sport Egyesületének félmilliárd forintért, Kőszeg vasútállomás felvételi épületének korszerűsítése és részleges átépítése is az ő feladatuk volt 107 millió forintért, de térrendezést, látogatóközpont- és kilátóépítést is vállaltak a Bükben 1,7 milliárd forintért, és a járműipari tesztpálya technikai épületének bővítésével is őket bízták meg Zalaegerszegen 379 millió forintért.

Katus Eszter

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top