Politika

Orbán a határon túli magyarokra alapoz – Kelemen Hunor szerint az erdélyi magyarokon nem fog múlni

fuggetlennemzet.hu

„A jó döntést mindig csak az idő igazolja” – mondta Kelemen Hunor, aki a határon túli magyarok nevében köszöntötte a kongresszus résztvevőit. Az RMDSZ elnöke arról beszélt, hogy több mint 10 évvel ezelőtt bátor döntés volt a határon túli magyaroknak megadni az állampolgárságot, de az idő igazolta ezt a döntést, mert magukra találtak a határon túli nemzetrészek, és megerősödött a nemzeti szolidaritás.

Kelemen Hunor szerint a határon túli magyarok az elmúlt években számtalanszor érezték, van kire támaszkodniuk, és mindig megérkezett a segítség az anyaországból, ha szükség volt rá.

Az RMDSZ elnöke kifejtette azt is, hogy a görög-római, zsidó-keresztény hagyomány határozta meg Európát. Aki ennek hátat fordít, a reményt öli meg – vélekedett a politikus, és hozzátette: akik ezt a hagyományt védik, a jó oldalon állnak.


„A politikában semmit sem adnak harc nélkül” – mondta Kelemen Hunor, és arra kérte a kongresszus résztvevőit, hogy győzzenek. Kiemelte: az erdélyi magyarokon ez nem fog múlni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top