Politika

Minden követ megmozgatnak – Washingtonból kért segítséget a fővárosi főügyész, hogy kiderüljön ki az Ördög Ügyvédje

Kép illusztráció forrás: google

Egyenesen Washingtonból kért segítséget a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor “Az Ördög Ügyvédje” utáni nyomozáshoz.

Mint kiderült, a Ibolya már tavaly januárban is külön intézkedéseket tett azért, hogy olyan adatokat szerezzen az Egyesült Államokból, melyekkel azonosíthatják a 2019-es önkormányzati választási kampány meghatározó botrányának kirobbantóját – írja a 24.hu.

Mint arról már a Blikk is több ízben beszámolt, a 2019-es önkormányzati választás legnagyobb botránya volt a győri ügy, amikor “Az ördög ügyvédje” néven tett közzé valaki az akkori polgármesterről, Borkai Zsoltról egy jachton készült szexvideó- és fotó sorozatot. Azóta sem tudja senki, ki áll az álnév mögött, aki akkor azt ígérte, lesznek még “ügyek”.


Most a lap megtudta, Ibolya Tibor úgy kért az Egyesült Államoktól bűnügyi támogatást, hogy említést sem tett „Az Ördög ügyvédje” politikai szerepéről, sőt, arról sem tájékoztatta a hatóságokat, hogy Borkai Zsolt valaha politikus volt, hiszen az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a politikával összefüggő bűncselekmények esetében megtagadható a segítségnyújtás.

A főügyész a levelében úgy fogalmazott: “Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel.” – írta az Egyesül Államoknak.

Mint kiderült, Ibolya Tibor levelében köztörvényes zsarolási ügy részeként kért jogsegélyt, és jogosulatlan adatkezelésként mutatta be a kormányoldalnak károkat okozó blog ügyét.

A lap azt írja, a főügyész azért fordult az amerikai igazságügyi minisztérium nemzetközi ügyekkel foglalkozó bűnügyi osztályához, hogy beszerezzék neki az Egyesült Államokban üzemeltetett WordPress-blog és az ahhoz köthető Facebook-oldal adatait – utóbbi esetében sikerrel is járt, nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg „Az ördög ügyvédje” nevű Facebook-oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Dr. Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció politikusának bankszámlájáról fizették, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.


Czeglédy csütörtök reggel Facebook-oldalán reagált a történtekre, a bejegyzésben azt írja: “Ibolya Tibor, fővárosi főügyész (…) még az amerikai igazságügyi minisztériumot is átverte, hogy közelebb kerüljön a Fidesz kommunikációs gépezetét pont az önkormányzati választás hajrájában megakasztó, magát Ördög ügyvédjének nevező, máig ismeretlen személyhez vagy csoporthoz.” – majd hozzátette, megveregetné az Ördög ügyvédje vállát, ha ismerné.

A politikus több kivágott képet is megosztott Ibolya Tibor az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával folytatott levelezéséből, ezeket itt nézheti meg

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top