Egyéb

Sunyin lapított a Fidesz az EP-ben, amikor el kellett volna fogadni egy Kazahsztán elleni állásfoglalást

nyugatifeny.hu

Jellembajnokok.

A Fidesz nem vett részt azon a szavazáson, amelyen az Európai Parlament egy állásfoglalást fogadott el arról, hogy az EP határozottan elítéli a Kazahsztánban január 2-án tartott békés tüntetéseket követően kirobbant erőszakos cselekményeket — írta az EUrológus csütörtökön.

 

Az állásfoglalásban az EP felszólítja a kazah kormányt, hogy tartsa tiszteletben az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat, és

azonnal engedje szabadon az önkényesen fogva tartott tüntetőket és aktivistákat.

 

A képviselők elítélik Kaszim-Zsomart Tokajev elnök uszító retorikáját, például azt, hogy a tüntetőket terroristának nevezi.


 

Az állásfoglalást 589 szavazattal, 35 ellenszavazat és 47 tartózkodás mellett fogadták el.

 

A jegyzőkönyvből azonban kiderül, hogy a 12 fideszes és az egyetlen KDNP-s EP-képviselő nem szavazott.

 

Sőt, a KDNP-s Hölvényi György még egy közleményt is kiadott “Ne ítélkezzünk előre!” címmel, amelyben azt írja:


„A kazah hatóságok már elindították a hivatalos nemzetbiztonsági nyomozást, éppen ezért tiszteletlenség egy néhány óra alatt összerakott határozat formájában elhamarkodott kijelentéseket tenni, egy hatalmas utat megtett országot így megítélni.

Történtek jogsértések, az erőszakos cselekmények elkövetőit el kell ítélni, de minden országnak megvan a joga, hogy a belső konfliktusait maga rendezze.

Ezért meg kell várni a kazah vizsgálat végét”.

 

Az MTI erről szóló beszámolójából érdekes módon hiányzik, hogy a Fidesz képviselői nem vettek részt a szavazáson, csupán Hölvényi György közleményét idézik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top