Politika

“Putyin hasznos idiótája” — Ízekre szedték Orbánt az EP-képviselők a moszkvai vizit miatt

nyugatifeny.hu

Nem mindenki díjazza a dörgölőzést az orosz elnökhöz.

Putyin hasznos idiótájaként jellemezte Orbán Viktort keddi moszkvai útja miatt Dennis Radtke néppárti EP-képviselő.

 

Az Euronews összeállítást készített az EP-képviselők kommentárjaiból, amelyeket a magyar miniszterelnök orosz látogatásához fűztek. Az EU politikusai már korábban is gyanakodva szemlélték az eseményeket a találkozóval kapcsolatban, ami támogatásnak is beillik.

 

Többek szerint Orbán az EU külpolitikáját veszélyeztetni, amikor a pattanásig feszült orosz-ukrán konfliktus ellenére

az orosz elnöknél vizitel.

 


Orbánt többször is figyelmeztették, hogy a közös uniós álláspontot képviselje az ügyben, mivel teljesen nyilvánvaló, hogy Putyin meg akarja osztani az Európai Uniót.

 

A találkozó után a legkülönfélébb kommentárok láttak napvilágot, az Euronews cikke nyomán ezekből válogatunk:

 

“Ha csak azért megy oda, hogy a magyarországi orosz befektetésekről beszéljen, az az Európán kívüli magatartás bizonyítéka”

— mondta egy uniós tisztségviselő az EU Obrservernek.


 

“Orbán Viktor, a mi állítólagos szövetségesünk a V4-ben, baráti megbeszélésekre repült Vlagyimir Putyinhoz az Ukrajna elleni folyamatos orosz agresszió idején. Petr Fiala egyértelműen kiállt Ukrajna mellett, és ezt köszönöm.

Kérem, forduljanak el végleg Orbántól!”

— ezt már a cseh miniszterelnöknek üzente Mikuláš Peksa zöld/kalózpárti EP-képviselő a magyar miniszterelnök moszkvai ótja után.

 

“Putyin naponta örülhet a sok hasznos idiótának. Az utóbbi évekbeli üzleti modellje jelenleg tökéletesen működik. Ijesztő”

— foglalta össze a helyzetet Dennis Radtke néppárti képviselő.

 


“O. Reznyikov ukrán védelmi miniszter most tájékoztatta a kijevi EP-küldöttségünket arról, hogy Magyarország megakadályozza Ukrajna hozzáférését a NATO kibervédelmi eszközeihez. Bravó, Orbán Viktor, bravó nemzetközi eurofóbok! Vlagyimir Putyin ezt értékelni és jutalmazni fogja.”

— írta ki a Twitterre Radoslaw Sikorski, szintén néppárti képviselő.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top