Külföld

Putyin megfenyegette az egész világot: „Aki beavatkozik, történelmi válaszlépéssel kell szembenéznie”

Fotó: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgála

Csütörtök hajnalban Oroszország több irányból megtámadta Ukrajnát. Légicsapásokat hajtott végre, amelynek halálos áldozatai is vannak. Az agresszió előtt Vlagyimir Putyin, orosz elnök figyelmeztette a Nyugatot, súlyos következményei lehetnek, ha kívülről akarnak beleavatkozni a háborúba.

 

„Mindenkinek üzenem, aki fontolóra veszi, hogy kívülről beavatkozik, súlyos következményekkel kell szembenéznie. Olyanokkal, amelyek még történelemben nem történtek”– mondta Putyin csütörtök kora reggeli, gyakorlatilag hadüzenetében, amellyel súlyos figyelmeztetést adott a nyugati szövetségeseknek. Az orosz elnök hozzátette: a nácizmus felszámolása a tét Ukrajnában.

 

Szinte azonnal összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amely figyelmeztette Oroszországot, hagyjon fel a katonai akcióval, de Putyin ezt figyelmen kívül hagyva megtámadta szomszédját. Ahogy televíziós beszédében fogalmazott, demilitarizálni akarja Ukrajnát és különleges katonai akciónak minősítette a támadást. Üzent az ukrán katonáknak is: „tegyék le a fegyvert és menjenek haza.”


 


Joe Biden elnök szerda este így reagált Putyin akciójára: „Az egész világ imái ma este Ukrajna népével vannak, amely az orosz katonai erők indokolatlan és indokolatlan támadását szenvedi el. Putyin elnök egy előre megfontolt háborút választott, amely katasztrofális emberveszteséget és emberi szenvedést fog okozni. Oroszország egyedül felelős a halálért és a pusztításért. Az Egyesült Államok, valamint szövetségesei és partnerei egységesen és határozottan fognak válaszolni. A világ felelősségre fogja vonni Oroszországot” – folytatódott a nyilatkozata.

 

Putyin a hét elején azt mondta, hogy el akarja foglalni Mariupol azovi-tengeri kikötőjét, amely Ukrajna acél- és ásványkincsexportjának 50 százalékát bonyolítja le.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top