Politika

Gyurcsány bemutatta, hogyan lett egy tébolyult zsarnok a nyugatbarát Putyinból (+videó)

nyugatifeny.hu

Hatalmas változáson ment keresztül 20 év alatt az orosz elnök, és Orbánéknak pont a mostani tetszik.

Közszolgálati funkciót vállalt magára a Demokratikus Koalíció elnöke, amikor úgy döntött, leforgat egy hiánypótló 9 perces videót arról, hogyan vált a Nyugattal együttműködni akaró orosz elnökből az évek során egy háborús bűnös zsarnok.

Mint ismert: a fideszes propaganda évek óta azzal menteget Orbánnak a mostani, zsarnok Putyinhoz fűződő viszonyát, hogy másfél évtizeddel ezelőtt Gyurcsány Ferenc is jóban volt az orosz elnökkel.

Csakhogy ez a Putyin nem az a Putyin.


Ha visszamegyünk az időben, a korábbi Putyin egy nagyon sikeres időszakot tudhatott maga mögött: a gazdaság szárnyalt, emelkedtek a bérek, és azokat ki is fizették, az emberek elégedettek voltak. Az Egységes Oroszország párt és a kormány akkor nem szorult rá, hogy különböző eszközökkel magához kényszerítse a választókat.

„Putyin ebben az időszakban kereste a kapcsolatot a Nyugattal, és mi tagadás, Nyugat is vele. Én magam is részt vettem nem egy tárgyaláson, az Európai Unió tanácsülésén, amikor ő ott volt.

2001-ben olyan beszédet mondott a német alsóházban, a Bundestagban, hogy a végén minden képviselő állva tapsolt”

– ismertette Gyurcsány, aki szerint a 2008-as grúziai háborúval, majd a 2012-es választási csalásokkal fordult diktatórikus irányba az orosz elnök.

Az a Putyin, akivel a Gyurcsány-kormány ápolt jó viszonyt, még visszaadta a sárospataki könyvtárat és budapesti látogatásán fejet hajtott az 1956-os mártírok emlékműve előtt – emlékeztetett a DK elnöke.


Ezzel szemben Orbán és Putyin között épp akkor született meg a megállapodás a paksi atomerőműről, amikor elkezdett kibontakozni a konfliktus Kelet-Ukrajnában. A magyar kormány akkor egy szót nem szólt”ahhoz, hogy az oroszok destabilizálják Ukrajnát, és elfoglalták Krímet

– hívta fel a figyelmet Gyurcsány, akinek a teljes videóját itt tudod megnézni:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top