Politika

Fordulat: Az orosz kormány nem zárja ki a Putyin-Zelenszkij találkozó lehetőségét

nyugatifeny.hu

Mostanáig nem reagáltak a felkérésre.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Interfax hírügynökségnek úgy nyilatkozott, az orosz kormány soha nem utasította el a Vlagyimir Putyin orosz, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának lehetőségét. Azt azonban leszögezte, hogy előre szeretné tudni az orosz fél, hogy mi szerepel a találkozó napirendjén, és milyen eredményt várnak tőle.

Peszkov Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter nyilatkozatára reagált, amelynek során azt állította, Putyin a Recep Tayyip Erdogan elnökkel történt telefonbeszélgetése során

nem zárkózott el a Zelenszkijjel való személyes találkozótól.

Az ukrán elnök a háború február 24-ei kirobbanása óta többször tárgyalást sürgetett, azonban azokra mostanáig nem érkezett válasz.

Ennek ellenére a szóvivő szerint már több ízben elmondták, nem zárják ki a találkozó lehetőségét. “{M}eg kell értenünk, hogy mi legyen ennek a találkozónak az eredménye, és hogy mit fognak megvitatni rajta” — jelentette ki, majd hozzátette, a küldöttségeik ennek érdekében dolgoznak. Az oroszokét Vlagyimir Megyinszkij elnöki tanácsadó vezeti.


Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója úgy nyilatkozott,

belátható időn belül megvalósulhat a legmagasabb szintű, elnökök közti találkozó.

Hozzátette, az ukrán kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a tárgyalás mihamarabb megvalósuljon, és már keresik a megfelelő helyszínt, amelyek közül az egyik lehetséges opció Jeruzsálem.

Podoljak szerint számos lehetséges javaslat van napirenden, köztük politikai és katonai megállapodások is. Köztük

a legfontosabb a tűzszünetre és csapatkivonásra vonatkozó javaslat.

Egyes megvitatandó kérdéseken már most számos munkacsoport dolgozik, és ezen ügyekben az orosz és az ukrán fél folyamatosan egyeztet élő videókapcsolaton keresztül.

(hang.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top