Politika

DK: Uniós pénz csak akkor fog Magyarországra jönni, ha Orbánék mennek! (+videó)

nyugatifeny.hu

Ez a tét áprilisban.

A kormány “újjáépítési és ellenállási terve” nem teljesítette a közbeszerzési rendszer javításáról szóló EU-s kritériumot, ami a túl magas korrupciós kockázat miatt szerepelt a magyaroknak írt uniós ajánlások között, így Magyarország

nem részesülhet

abból a 750 milliárd eurós keretből, amelyet az Európai Bizottság helyezett készenlétbe a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítésére.

Orbán magabiztosan bejelentette, hogy neki nem is kell a brüsszeliek pénze, majd néhány hónap múlva inkább magasabb kamatra vett fel a magyar állam devizahiteleket.

A miniszterelnök viszont elszámította magát, az EU-ban ugyanis semmire nem megy dacoskodással, sem a passzív agresszióval. Ha nincsenek teljesítve a feltételek, nem kapunk pénzt, aminek a magyar emberek, az ország látja a kárát.

Többek között erről is szólt a Parlament Költségvetési Bizottságának utolsó ülése – számolt be róla Varju László bizottsági elnök a Konczer Erikkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Az ellenzék tatabányai országgyűlési képviselőjelöltje, aki egyben a Régiók Európai Bizottságának tagja is, úgy fogalmazott:

“Április 3-án véget vetünk az Orbán-rezsim gátlástalanságának. Nem fogjuk hagyni, hogy Orbánék tovább lopjanak és adósságba verjék az országot. Mi teljesíteni fogjuk az uniós forrásokhoz szükséges kritériumokat, mert mi az emberek érdekeit szolgáljuk”


Videó:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top