Politika

Nekiment Orbánnak az EP-képviselő: “Elég volt az illiberális tébolyból”!

Pestibulvar.hu

Ujhelyi István 345. alkalommal írt nyílt levelet, melyben figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Az EP-képviselő reményei szerint ez lesz az utolsó ilyen levele, mivel ma sikerül leváltani Orbán rendszerét.

A szocialista politikus nyolc éve kezdte nyílt leveleit írni azért, mert Orbán Viktor a tusnádfürdői beszédében – megrészegülve a frissen megszerzett újabb kétharmados győzelemtől – meghirdette az azóta rabló testet öltött „illiberális államot”.

A Fidesz miniszterelnöke ekkor üzent hadat a számukra kellemetlen civilszervezeteknek (egyébként orosz mintát követve „külföldi ügynöknek” bélyegezve őket), ekkor érvelt a bankszektor többségének „magyar kézbe” kerülése mellett (azt felejtette el csak hozzátenni, hogy magyar kéz alatt Mészáros Lőrincet, vagyis saját magukat értik), de ebben a beszédben köszönte meg először a határon túli magyaroknak azt is, hogy a szavazataikkal lett kétharmados többsége a Fidesznek.

AZÓTA MÁR AZT IS LÁTJUK, HOGY EZEKET A HATÁRON TÚLI LEVÉLVOKSOKAT HOGYAN GYŰJTIK BE ÉS HOGYAN MANIPULÁLNAK VELÜK.


Ujhelyi a közösségi oldalára kitett nyílt levelében kiemeli, hogy a legfontosabb mérföldkő azonban mégis csak az volt, hogy Orbán ekkor hirdette meg a teljes elfordulást az európai közösségtől és olyan „sztárok” követésére szólított fel,

MINT PÉLDÁUL OROSZORSZÁG.

Meghirdette az „illiberális demokrácia” kiépítését Magyarországon, amely orosz mintát követve fojtotta el később a civil társadalmat, szorította sarokba a másként gondolkodókat, hajtotta teljesen saját kontrollja alá a nyilvánosságot és rabolta szét a közvagyont, a hazánknak járó uniós forrásokat.

Az azóta eltelt időben a mű elkészült, a maffiaállam kiépült, a saját maguk által kreált ellenségképekkel szembeni kamuharcok pedig kellő cirkuszt adtak a népnek.

Amivel Orbánék nem számoltak: az az ellenzék szövetségkötése és egyesülése, valamint azok a globális kihívások, amelyeket nem lehetett propaganda látvány-kormányzással kezelni. A covid-járványban rekordszám elvesztett magyar élet (és ne feledjük, hogy még a halálos járvány közepén is csak az undorító nyerészkedésen járt az eszük), majd most a véres agressziót kezdeményező Putyin fojtogató ölelésében való pánikszerű vergődés mind bizonyította:

ENNYI, ELÉG VOLT AZ ILLIBERÁLIS TÉBOLYBÓL, IDEJE VISSZAFORDULNI A BÉKÉT, BIZTONSÁGOT ÉS FEJLŐDÉST JELENTŐ EURÓPAI KÖZÖSSÉG FELÉ!

A mai szavazás után, holnap reggel egészen biztosan egy új Magyarországra ébredünk – véli Ujhelyi, aki szerint az illiberális Fidesz ezt a választást már elvesztette. Az elmúlt tizenkét év pökhendi arroganciája, nemzetmegosztása, gyűlöletkeltése és aljas rablása megváltoztatta ezt az országot, a magyarok többsége pedig nem kér ebből. Ezt ők is tudják, ők is érzik; ezért idegesek.


Orbán annak idején azzal zárta a tusnádfürdői beszédét, hogy „könnyen lehet, miután bármi megtörténhet, hogy eljön a mi időnk.” Hát, kedves Viktor, a te időd éppen most jár le. Korábban senki által nem birtokolt lehetőséget kaptál arra, hogy ebből az országból egy felvilágosult, szabad, fejlődő és európai országot építs. De csak saját magadra gondoltál. Arra a felcsúti fiatalemberre, aki mindenáron valaki akart lenni, kitörni onnan és abból, ahonnan jön. Hivatali időd nem szolgálat volt, hanem uralkodás. A történelem pedig úgy fog rád emlékezni, mint akinek ragyogó fiatalemberként páratlan lehetőséget adott, de aki mindezt nemzetépítés helyett aprópénzre váltotta és stadiont épített belőle a felcsúti háza végébe.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top