Politika

Nem osztottak lapot a nem fideszeseknek? Pásztor István válaszol

Fotó: MTI/Molnár Edvárd

A vajdasági magyarok durván 75 százaléka adta le voksát a magyarországi választásokra az elmúlt napokban. Egyes sajtóhírek szerint a nem fideszes választók nem kaptak szavazólapot az azokat kézbesítő Vajdasági Magyar Szövetségtől (VMSZ), Pásztor István elnök szerint ilyesmi nem történt.

– A magyar választással egy időben Szerbiában három voksolást is tartottak, előrehozott parlamentit, elnökit és tucatnyi helyen önkormányzati választást. Mi a tapasztalat a 300 ezres vajdasági magyar közösség részvételéről?

– Amit a saját közösségünk vonatkozásában látok, mindenképpen pozitív, a részvételi arányt tekintve jóval az országos átlag fölött voltunk. Egyes önkormányzatoknál a duplája a korábbinak. Bizakodó vagyok, azt látom, a mi közegünkben hatalmas a választási kedv, a magyarországi szavazáson, bár nincs vezetett statisztikám, a vajdasági magyarok durván 75 százaléka részt vett.

– Elterjedtek olyan hírek, amelyek szerint sok, köztudottan nem Fidesz-szavazó vajdasági magyar nem kapta meg a szavazólapját. Azt ugyanis Szerbiában nem a posta, hanem a VMSZ kézbesíti. Tényleg nem osztottak nekik lapot?


– Ilyesmi nem merült fel, én ilyen példáról nem tudok. Azt tudom elmondani, hogy a magyarországi szavazás napokkal ezelőtt lezajlott , vasárnap, vagyis tegnap már csak azok szavaztak, akik a konzulátusra kérték a leveleket. Több mint ezer választópolgár. De a többiek leszavaztak és tudomásom szerint formailag is minden rendben ment. Megmondom őszintén, nem tudom, valójában hány emberek van szavazati joga.

– A nyolc elnökjelölt közül a felmérések szerint a legtöbb szavazatra Aleksandar Vucic, a hivatalban lévő államfő számíthat.

Nagyon reméljük, marad az a politikai stabilitás, ami eddig is jellemezte Szerbiát, erre garancia Aleksandar Vucic személye, aki esélyes arra, hogy már az első körben nyerjen.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top