Politika

Márki-Zay Péter: Tisztességes keresztény, konzervatív ember nem szavazhat tiszta lelkiismerettel a Fideszre

Szeretlek Magyarország
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje csütörtökön megtartotta országértékelő beszédét.

“Készülök az országértékelőre, utolsó simítások a beszéden. 16 órakor élőben” – írta Márki-Zay a legutóbbi Facebook-posztjában. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt beszédét mi is közvetítjük, négy órától jelentkezünk percről percre. Először a pártok képviselői beszélnek, aztán jön Márki-Zay.

 


17:19 – A végén elmondta a házigazda, hogy ezt az országértékelőt többen nézték a Facebookon, mint Orbán Viktor évértékelőjét.

17:17 – Április 3-án mutassuk meg, hogy mi vagyunk többen, hogy Magyarország végre elindulhasson felfelé – zárta a beszédét Márki-Zay.

17:16 – Márki-Zay ismét arról beszél, hogy ami Hódmezővásárhelyen összejött, az országosan is összejöhet: közösen le lehet váltani a Fideszt.

17:12 – Márki-Zay azt mondja, hogy nem érdemes kis pártra szavazni, mert azok a szavazatok a Fideszt segítik.

17:11 – Lerombolják a Fidesz médiabirodalmát. Ha az ellenzék nyer, Márki-Zay nem rejtőzködik majd az újságírók elől.

17:09 – Fellépnek a diszkrimináció ellen, “Magyarországon senki nem szenvedhet hátrányt a bőrszíne, származása, nemi identitása miatt”.


17:08 – Az új kormány megvédi Magyarország határait, és átvilágítják azokat a migránsokat, akiket az Orbán-kormány beengedett.

17:06 – Nyugat felé akarják venni az irányt, nem Putyin felé. Nem kínai egyetemet akarnak, hanem lakhatást a vidéki diákoknak. Addig emelik a rendőri és pedagógusi béreket, amíg meg nem áll az elvándorlás ezekből a szakmából. Szeretnék, hogy a magyarság várható élettartama felzárkózzon az uniós átlaghoz. Visszaadják az iskolákat az önkormányzatoknak, versenyképes oktatást akarnak. Megállítják a presztizs-beruházásokat, nincs több üresen kongó stadion. Csatlakozunk az Európai Ügyészséghez.

Öt százalék lesz az áfa az alapvető élelmiszereken

– sorolta a terveket Márki-Zay.

17:03 – Márki-Zay elmondása alapján nem személyes érdekből indult a miniszterelnöki székért. “Százezrek látták meg bennem a reményt.”

17:01 – Márki-Zay: Vásárhelyen “mögcsináltuk”. A jelölt arról beszél miket ért el a szűkebb hazájában Hódmezővásárhelyen. Említette többek között az ingyenes tömegközlekedést és a város élhetőbbé tételét.

16:58 – “Ereszen leereszkedő ország lesz Magyarország, vagy elindulunk végre felfelé?” – kérdezte Márki-Zay a Fideszre szavazóktól.

“Kistermetű főgonoszként ábrázol a kormánypropaganda.”

16:57 – 15 ezer milliárd forinttól eshet el Magyarország az EU-s jogállamisági per miatt – mondta Márki-Zay. Ennyit tarthat vissza az Unió addig, amíg “a miniszterelnök egy tolvaj”.

16:54 – Az árstop azt jelzi, hogy a Fidesz kormányzása hibás volt. Magukhoz irányították a pénzt, ezért van szükség az élelmiszerárak és az üzemanyag befagyasztására.

“Orbán Viktor az ország vagyonát átjátszotta a családja kezére.”

16:53 – Az ellenzéki összefogás miatt osztogat pénzt most Orbán, hogy könnyebben nyerjen választást – mondta a miniszterelnök-jelölt.


16:52 – Márki-Zay szerint Orbánék több iparágat is bekebeleztek, most el akarják zavarni a külföldi boltokat, mint az Aldi, a Lidl vagy a Tesco.

16:51 – “Orbán Viktor hazaküldte a betegeket a kórházból” – mondta Márki-Zay, aki statisztikákra hivatkozva azt is elmondta, hogy 197 ország közül a legrosszabbul védekezett a koronavírussal szemben Magyarország.

16:48 – Márki-Zay rékanyarodott a pedagógusok sztrájkjára. Elmondta, hogy a Fidesz képtelen volt vonzóvá tenni ezt a fontos szakmát, iskolákat kell bezárni.

16:46 – Márki-Zay felidézte a Fidesz botrányait az elmúlt évekből: Borkai, Szájer, Völner, Rogán.

“Orbán Viktor óvodások közé is csak golyóállómellényben mer menni.”

16:45 – Az országot járva azt vette észre, hogy sok család nem tud kijönni a fizetéséből. Diplomások, például tanárok állnak be pénztárosnak magasabb bérért. Márki-Zay ezzel ellentétben elmondta, hogy Orbán Viktor családja és barátai egyre gazdagabbak.

16:43 – Márki-Zay felhívta rá a figyelmet, hogy 43 ezer magyar halt meg a járvány alatt. Ő maga is gyászolja elhunyt ismerőseit. Elmondta, hogy Orbán Viktornak legalább egy fejhajtással ki kellett volna fejeznie az együttérzését.

16:40 – Márki-Zay felsorolt pár dolgot, amit megtartanának a kormányváltás után: határkerítés, határon túliak állampolgársága, belterekben továbbra sem lehet majd dohányozni, ha nyernek. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a homoszexuálisok elleni kampányuk szégyen.

“Tisztességes lelkületű, konzervatív ember nem szavazhat a Fideszre tiszta szívvel.”

16:37 – Orbán rosszul használta fel az elmúlt tizenkét év kétharmados kormányzását – mondta Márki-Zay. Arra hivatkozott, hogy Magyarország ma már Romániánál is rosszabbul teljesít.

16:35 – Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje a színpadon.

16:33 – Dobrev: a Demokratikus Koalíció a legstabilabb szövetségese lesz Márki-Zaynak.

16:29 – Dobrev szerint az ellenzéki összefogás a legfontosabb. Nem mindenben értenek egyet, de abban igen, hogy szabad, tisztességes, demokratikus és európai Magyarországot akarnak.


16:27 – Dobrev Klára követte Jakab Pétert. Elmondta, hogy a 45 nap múlva a választáson a Fidesz előnnyel indul.

“Sorsdöntő lesz ez a szavazás.”

16:26 – Jakab Péter, a Jobbik elnöke lépett a színpadra. Azzal kezdte, hogy 2018-ban az ellenzék hibázott, aminek egy fideszes kétharmad lett az eredménye. Szerinte egyenként nem volt esélyük nyeri ’18-ban, de közösen van.

16:23 – Donáth Anna, a Momentum elnöke követte Kunhalmit. Arról beszélt, hogy az elmúlt tíz évben a legtöbb család sorsa rosszabbra fordult. Úgy látja, hogy a kormány csak a kiváltságosoknak kedvez.

16:18 – Kunhalmi szerint az összefogás lehetőséget adott az ellenzéknek, hogy leváltsák a Fideszt. Azt tartja fontosnak, hogy az összefogás fennmaradjon.

16:16 – Az MSZP-től Kunhalmi Ágnes lépett a színpadra: “a zöld után jön a piros”.

16:15 – Kanász-Nagy úgy látja, hogy Magyarország elég tehetős ország ahhoz, hogy mindenkinek megélhetést nyújtson, de a Fidesz nem efelé viszi az országot.

“A legnagyobb baj az a Fidesszel, hogy teljesen elszakadtak a valóságtól.”

– mondta, és hozzátette, hogy zöldpártként céljuk, hogy az ország vezetése érdemben tegyen a környezetért, elvégre mi vagyunk az utolsó generáció, amelyik tehet valamit a klímaváltozás ellen.


16:12 – Az LMP-s Kanász-Nagy Máté vette át a szót Karácsonytól.

16:10 – Az első felszólaló Karácsony Gergely. Szerinte Orbánék ellopták az elmúlt tíz évet, pedig lett volna benne lehetőség. “Ez az ember kórházak helyett focistákra költ.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top