Politika

Nemzetközi bajba sodort minket Orbán: gyilkosnak kiáltotta ki a magyar kormányfőt egy ukrán képviselő

Ellenszel.hu

Korábban az Ellenszél beszámolt róla, hogy Orbán legnagyobb szövetségese szerint a magyar miniszterelnöknek szemorvoshoz kellene mennie, ha nem látja, mi történt az ukrajnai Bucsában.

A lengyel miniszterelnök-helyettes és egyben a Jog és Igazságosság Párt (PiS) vezetője azt mondta, hogy nagyon szomorúnak találja azt, ahogy a magyar kormányfő viselkedik az ukrán helyzettel kapcsolatban.


Orbán szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy azonnali tűzszünet elrendelésére kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, azonban nem volt hajlandó elítélni Oroszországot a Bucsában megölt civilek miatt, mondván, hogy előbb alapos vizsgálatra van szükség.

Gyilkosnak nevezték Orbánt

Honcsarenko, az ukrán parlamenti képviselő most így ír a Facebookon:

„Volodimir Zelenszkij szerint az EU-tagállamok egyik vezetője bizonyítékot kért arra, hogy a bucsai háborús bűnök nem megrendezettek. És bizonyítékot kért erre. Zelenszkij megtagadta, hogy megnevezze, ki ez. Én megnevezem. Ez a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor. Orbán mindent megtesz azért, hogy Ukrajna számára ellenség maradjon. És mi ezt soha nem felejtjük el és soha nem bocsátjuk meg. Gyilkosokat fedezve magad leszel gyilkos” – zárja a posztját Honcsarenko. (Forrás 24.hu)

Orbán egy minden indokot mellőző mészárlás kapcsán (amely egyértelmű volt már akkor), alapos vizsgálatot követelt, hogy puncsoljon Putyinnak. Ahelyett, hogy a hamarosan EU-taggá váló Ukrajna felé fejezte volna ki együttérzését.

Ha vége a háborúnak, Orbán nem könnyítette meg ezzel a gesztussal a nyugat és a NATO felé való elköteleződésünket. Mi lesz így később a kárpátaljai magyarokkal? Hogy fognak hozzájuk viszonyulni Ukrajnában? Milyen lesz az együttműködésünk a szomszédos országgal? Orbán most jó nagy nemzetközi bajba sodort minket. Egye meg, amit főzött!


Ahogy Babits mondaná: “Vétkesek közt cinkos, aki néma.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top